Italia fara "Made in China"!

Francesca Pollegi, Vittoria Cattania , Ugo Cassone, Marco Proietti, organizatori ai evenimentului "Italia fara "Made in China" 21 decembrie 2010, Roma
Francesca Pollegi, Vittoria Cattania , Ugo Cassone, Marco Proietti, organizatori ai evenimentului "Italia fara "Made in China" 21 decembrie 2010, Roma (Epoch Times)

Marti, 21 decembrie 2010, la Roma a avut loc evenimentul intitulat “Il problema cinese e il made in China” (Problema chineza si “Fabricat in China”), organizat de miscarea politica “Noi Oltre”, in colaborare cu “Laogai research foundation Italia Onlus”.

Evenimentul, menit sa traga un semnal de alarma privind invazia produselor fabricate in China pe piata italiana, a reunit atat membrii asociatiilor organizatoare cat si reprezentanti ai grupurilor persecutate de guvernul comunist chinez, precum practicantii Falun Gong si tibetanii.

Au luat cuvantul dr. Vittoria Cattania si dr. Francesca Poleggi — vicepresedinte al “Laogai research foundation Italia Onlus”, respectiv consilier in cadrul aceleiasi organizatii, Ugo Cassone — Consilier in cadrul Primariei, avocatul Marco Proietti, Dana Betlevy — practicant Falun Gong, alaturi de doi tineri tibetani, dintre care un calugar, care fugisera din Tibet pentru a scapa de persecutia regimului chinez.

Publicul a avut sansa sa afle ce se gaseste dincolo de preturile mici ale produselor de fabricatie chineza, care este cauza calitatii slabe a acestora si modul in care guvernul comunist chinez ii exploateaza si ii persecuta pe cei care nu cedeaza indoctrinarii.

In afara de lagarele de munca fortata, in care sunt fabricate produsele de calitate inferioara, de catre femei, copii si batrani infometati si supusi la programe de munca uneori de 16 ore pe zi, o alta atrocitate a guvernului chinez este comertul ilicit cu organe pentru transplant, recoltate cu forta de la practicantii Falun Gong aflati inca in viata (http://organharvestinvestigation.net/ ). Prizonieri de constiinta, practicantii Falun Gong sunt aruncati in inchisori sau in lagare de munca fortata fara a beneficia de vreun proces juridic, si unde deseori devin fara voia lor parte dintr-o macabra banca de organe pentru transplant, pe care guvernul chinez le vinde pentru profituri ridicate. Practicantii Falun Gong sunt doar persoane care care cred in Adevar, Bunatate, Toleranta si care sunt supusi unei persecutii sistematice si brutale exact din acest motiv.

In realitate, produsele “made in China” sunt doar un varf al icebergului ce are la baza lipsa de respect fata de drepturile omului, fata de natura umana si obedienta totala a guvernului comunist chinez in fata banului si a puterii.

Societatile democratice ar putea insa refuza un astfel de compromis, fortand statul chinez sa respecte cu adevarat drepturile omului ca o conditie necesara pentru efectuarea de tranzactii economice cu China. Sta in puterea noastra sa o facem, iar guvernele tarilor noastre ar trebui numai sa doreasca cu adevarat sa aplice aceasta politica care poate avea rezultate exceptionale: comertul cu China conditionat de respectarea drepturilor omului.