Autorul cărţii "Marxismul rasial", despre o "înşelătorie" globalistă menită să introducă un "guvern mondial unic"

James Lindsay, co-autor al "Teoriilor Cinice," în New York, 28 februarie 2020.
James Lindsay, co-autor al "Teoriilor Cinice," în New York, 28 februarie 2020. (Brendon Fallon/The Epoch Times)

Autorul cărţii "Marxismul rasial" şi al altor cărţi care contestă naraţiunile woke, James Lindsay, a luat în vizor scorurile de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG), numind ESG o armă în mâinile "războinicilor justiţiei sociale" pentru a domina corporaţiile şi un instrument în mâinile celor care caută să impună "un guvern mondial unic".

Într-un interviu recent, Lindsay a declarat în cadrul emisiunii "The Nation Speaks", de la NTD, că sistemul de punctaj ESG a fost conceput iniţial ca o modalitate prin care investitorii să urmărească probabilitatea ca o corporaţie să fie o alegere bună pentru investiţii pe termen lung.

"La începutul anilor 2000, câţiva investitori foarte activi din punct de vedere social s-au reunit şi au dezvoltat ideea că, probabil că societăţile care nu sunt bune în ceea ce priveşte politica de mediu, responsabilitatea socială şi guvernanţa corporativă vor fi alegeri proaste pentru investiţii pe termen lung", a spus el.

Citiți și Filozof: Marxiştii caută să profite de revolte pentru a submina societatea americană

"Doar o escrocherie criminală"?

Lindsay consideră că acest concept ESG a fost suspect încă de la început şi nu este clar dacă scorurile mai mari s-au tradus printr-o profitabilitate bună pe termen lung pentru societăţile participante.

Mai rău, susţine el, de-a lungul timpului, scorurile ESG au fost deturnate şi "militarizate" de "războinicii justiţiei sociale".

"Ei au pârghiile necesare pentru a putea folosi acest lucru ca pe un... pistol financiar la capul oricărei corporaţii care nu face ceea ce vor ei să facă", a spus el, numind-o "înarmare flagrantă".

Citiți și Partidul Comunist Chinez se luptă cu religia: Bibliile ajung pe foc, credincioşii primesc pedepse cu închisoarea

"De fapt, este un şantaj, asta este, e doar un şantaj criminal, folosind ca mecanism ceea ce pare a fi un instrument de măsurare responsabil. Deci nimeni nu este direct responsabil pentru implicarea în ceea ce este de fapt un şantaj mafiot al corporaţiilor", a susţinut el.

Lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care sunt stabilite scorurile ESG este o uşă deschisă pentru abuzuri, mai susţine Lindsay.

"Există posibilitatea ca un număr foarte mic de persoane care deţin o putere imensă asupra pieţelor să poată lua aceste decizii. Este o întoarcere aproape la un sistem feudal... Lorzii ajung să decidă ce este bine şi ce este rău", a spus el.

"O agendă globală mai largă"

De fapt, scorurile ESG se aseamănă mult cu sistemul de credit social din China, dar aplicat la nivel corporativ, a afirmat Lindsay.

"Este identic cu sistemul de credit social al Chinei, doar că are un nume frumos care se potriveşte cu valorile occidentale... nu doar occidentale..., care este modul în care îl vând publicului sau îi fac pe oameni să îl susţină şi să creadă că fac bine în lume", a adăugat acesta.

Şi mai îngrijorător este argumentul lui Lindsay potrivit căruia ESG se încadrează într-o "agendă globală mai largă" care, potrivit acestuia, doreşte să facă Occidentul sărac în energie - în beneficiul unor ţări precum China - şi ca o modalitate de control social.

"Ei vor să implementeze exact acelaşi sistem de control pentru că văd că funcţionează pentru a controla oamenii în China", adăugând că, în opinia sa, "elita puterii" din Occident "doreşte adesea să controleze oamenii".

"Scopul este de a transforma China într-un model, iar Occidentul în versiunea acestuia. China este o ţară comunistă care conduce o piaţă fascistă. Iar scopul este de a folosi corporaţiile pentru a crea o piaţă fascistă care să instaleze comunismul în Occident, adică scorurile de credit social, justiţia de mediu etc.", a explicat Lindsay.

Citiți și "Moartea este motorul care duce istoria înainte". Teorii fasciste ale Partidului Comunist Chinez

"Şi motivul pentru acest lucru este că religia comunismului crede că atunci când iei contrariile care sunt aranjate astfel şi le pui în relaţie unul cu celălalt, contradicţiile devin manifeste şi, în cele din urmă, funcţionează într-un întreg sintetic. Şi astfel, ei ar folosi acest lucru ca un instrument pentru a încerca să ajungă la un guvern mondial", a adăugat el.

Insider Intelligence estimează că, în 2022, în întreaga lume erau gestionate active ESG în valoare de 41.000 de miliarde de dolari.

Până în 2025, se aşteaptă ca această cifră să urce la 50 de trilioane de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii