Filozof: Marxiştii caută să profite de revolte pentru a submina societatea americană

Proteste ale stângii americane în Manhattan, 4 noiembrie 2020
Proteste ale stângii americane în Manhattan, 4 noiembrie 2020 (Getty Images)

Marxiştii caută să susţină şi să faciliteze revoltele, precum tulburările din 2020 în urma morţii lui George Floyd, în încercarea de a submina societatea americană şi de a deschide calea pentru preluarea puterii de către socialişti, afirmă profesorul de filosofie şi autorul Douglas R. Groothuis.

"Scopul este de a destabiliza America şi de a ameninţa opoziţia", a declarat recent Groothuis la emisiunea "China Insider" de la Epoch TV.

Baza ideologică a revoltelor din 2020 care cer dreptate rasială după moartea lui Floyd este teoria rasială critică cu rădăcini marxiste, a precizat el.

"Acesta este un fel de marxism nou sau marxism cultural, care extinde categoriile de opresor şi opresiune pentru a include minorităţile rasiale", a spus Groothuis.

Persoanele implicate în violenţe "nu cred în idealurile fondatoare ale Americii. Ei nu cred în libertatea de exprimare, libertatea de religie... guvernul limitat... drepturile umane intrinseci", a adăugat el.

"La extrema stângă şi în teoria rasială critică, ideea este că America este sistemic şi intrinsec rasistă. Aşa că au ieşit în stradă spunând practic: 'Vrem să dărâmăm totul'", a adăugat el.

Expertul a numit acest lucru "un tip de mişcare foarte radicală şi periculoasă", care a fost facilitată de lipsa de conştientizare a multor americani, precum şi de inacţiunea altora.

"Dacă aveţi o generaţie care nu ştie cât de rău este comunismul şi cât de periculos este pentru libertate, pentru viaţă, pentru tot ce este bun, pentru credinţă, pentru libertatea religioasă, iar dacă oamenii care cred în viziunea americană sunt adormiţi sau pur şi simplu nu mai există, atunci cred că America are probleme", a spus Groothuis.

"Multe dintre instituţiile noastre au fost corupte de gândirea de extremă-stânga şi de gândirea socialistă", a spus el, citând ca exemple universităţile, mass-media mainstream, şcolile publice şi Hollywood-ul.

Pentru a ilustra acest aspect, Groothuis a acuzat mass-media mainstream că a dat undă verde revoltelor din 2020, diminuând nivelul de violenţă implicat în acoperirea sa şi insistând că demonstraţiile au fost "în mare parte paşnice".

"Cu ocazia revoltelor din 2020, am văzut că oamenii de stânga nu au condamnat violenţele. S-ar putea să le fi luat câteva luni pentru a spune: 'Ei bine, este o idee mai bună să nu facem asta'", a spus el.

Potrivit lui Groothuis, susţinerea teoriei rasiale critice şi a altor idei precum diversitatea, echitatea şi incluziunea s-a intensificat în timpul administraţiei Biden.

"Acestea sunt de fapt... doar cuvinte de cod pentru socialism, pentru preluarea de către stat a economiei, preluarea de către stat a afacerilor şi eliminarea acestor idealuri fondatoare americane care au fost atât de reuşite pentru ţara noastră", a afirmat el.

The Epoch Times a contactat Casa Albă pentru comentarii.

În timp ce Statele Unite aşteaptă decizia finală a Curţii Supreme de Justiţie cu privire la anularea sau nu a hotărârii Roe vs. Wade - hotărârea din 1973 care a stabilit dreptul constituţional la avort -, expertul şi-a exprimat îngrijorarea că "susţinătorii foarte puternici ai avortului vor ieşi în stradă" dacă aceasta va fi anulată.

Scurgerea proiectului de opinie al Curţii Supreme în luna mai a avut ca scop mobilizarea taberei pro-avort pentru a acţiona, a spus el.

"Au avut loc demonstraţii la domiciliile judecătorilor. Acest lucru este de fapt ilegal [dar] nu s-a făcut nimic în acest sens", subliniază Groothuis.

Pentru a contracara astfel de mişcări de tip marxist, expertul i-a îndemnat pe americani să se întoarcă la principiile fondatoare ale ţării.

"Nu lăsaţi spiritul vremurilor să înăbuşe spiritul adevărului pe care îl găsiţi în Biblie. Şi nu lăsaţi spiritul vremurilor să înăbuşe principiile sănătoase de guvernare civilă pe care le avem în Declaraţie şi în Constituţie", a precizat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii