Anunţ bombă în PSD! Fostul "tătic al baronilor" nu se va mai ocupa de campaniile electorale ale partidului

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, cel despre care se spunea că la Referendumul din 2012 a reuşit să scoată şi morţii la vot şi să-i determine pe unii edilii locali să aducă la urne chiar şi 185% din cetăţeni, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că nu se va mai ocupa de campaniile electorale ale partidului.

Întrebat despre strategia pe care PSD o va avea la alegerile din 2016, Liviu Dragnea, considerat cândva "tăticul baronilor locali" a declarat că, în opinia sa, partidul ar trebui să adopte o strategie care să includă şi categoriile sociale care au început să fie tot mai interesate de alegeri, dar care până acum nu erau luate în calcul în cercetările sociologice.

"Părerea mea este că ar trebui să aibă o strategie diferită. Trebuie să aibă o strategie care să ţină cont de evoluţia societăţii. Societatea românească evoluează într-un ritm mult mai rapid, mult mai mare decât unii oameni politici îşi dau seama. Cred că PSD trebuie să ţină cont de aceste schimbări în societate, în mentalul colectiv. Vorbim de categorii sociale care devin din ce în ce mai importante şi care devin din ce în ce mai interesate de alegeri, care până de curând nu erau interesate de alegeri, nici nu erau luate în calcul în cercetările sociologice", a declarat fostul preşedinte executiv al PSD.

Rugat să precizeze despre ce categorii este vorba, Dragnea a răspuns că nu este un expert şi că nu se mai ocupă de campaniile electorale ale PSD.

"Cum ar fi... diverse categorii sociale. Nu sunt expert în asta şi nu o să mă mai ocup eu de campaniile electorale, dar dau cu părerea la o discuţie.", a declarat Liviu Dragnea.

De asemenea, Dragnea, condamnat la un de închisoare, cu suspendare, pentru fraudarea referendumului din 2012, a mai opinat că ar trebui schimbată inclusiv legislaţia în ceea ce priveşte listele electorale, pentru a exista o evidenţă mult mai bună a cetăţenilor cu drept de vot.

Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea a participat, joi după-masă, alături de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, la o întâlnire de lucru cu membrii PSD Bistriţa-Năsăud şi cu primarii social-democraţi din judeţ, în vederea pregătirii strategiei pentru alegerile de anul viitor, dar şi pentru a vedea care este stadiul organizării alegerilor interne în fiecare organizaţie şi starea de spirit a membrilor.

Reamintim că la ultimele alegeri, cele prezidenţiale, "categoria" care şi-a manifestat un interes deosebit pentru vot, răsturnând calculele PSD-ului a fost diaspora, în pofida faptului că Puterea a refuzat deschiderea unor noi secţii de vot şi nu a mişcat un deget pentru a uşura procesul de votare în străinătate. Dimpotrivă, excluşii din PSD, Geoană şi Vanghelie au acuzat că Victor Ponta şi Liviu Dragnea i-au împiedicat pe românii din afara ţării să voteze.

De altfel, la DNA s-a înregistrat în noiembrie un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la modalitatea de organizare şi desfăşurare a votului în Diaspora.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne