La ordinul lui Liviu Drangea, şi morţii au votat pentru demiterea lui Băsescu în 2012

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Un fost primar PSD, pensionar acum, povesteşte într-un interviu cum a scos el, mobilizat de vicepremierul Liviu Dragnea, prezenţa la urne 185%, la referendumul pentru demiterea lui Băsescu din 2012.

"Merită să se ducă la Jilava vreo 5-6 ani, el [Dragnea] a făcut toată măgăria din ţara asta la referendum", a povestit fostul deputat PSD Nicolae Stan, într-un interviu acordat ziare.com

Stan, poreclit "Bulă", poreclă pe care şi-o asumă şi şi-a transformat-o în capital electoral, a fost primar 20 de ani în comuna Coloneşti, după care l-a lăsat în loc la primărie pe feciorul lui. El a sprijinit desfăşurarea referendumului în comună, unde au votat, în scripte, 185% dintre cetăţeni.

Pensionat de voie, de nevoie, se pare că mai degrabă din "voia" lui Liviu Dragnea, Nicolae Stan a mărturisit că regretă că a pus umărul la fraudarea referendumului şi consideră că "Băsescu a apărat democraţia din România şi o apără în continuare, în faţa încercărilor USL de a face din România un "stat mafiot", unde, la indicaţia lui Liviu Dragnea, până "şi morţii au votat."

"La Coloneşti a venit DNA, n-a găsit nimic. Pe la noi trece drumul naţional şi secţia cea mare era lângă, la 10 metri, şi oamenii opreau să voteze, de aia am avut 185%. La Teleorman au votat mulţi morţi, am auzit (...) să plătească cine a făcut prostii! Băsescu, va spun eu, nu că e mic copil pe lângă ei, Băsescu a apărat democraţia în România, va spun eu, şi o apără! Ăştia (USL-n.red) au făcut stat mafiot! Acest Ponta minte de rupe pământul. Au promis un milion de locuri de muncă, n-au făcut nimic!

Regret că am scos atât. I-am spus-o şi lui dom' Băsescu! ", a declarat fostul primar PSD.

Nicolae Stan confirmă acuzele aduse de procurorii DNA lui Liviu Dragnea, anchetat pentru fraudarea referendumului din 2012 acuzându-l de complicitate la fraudarea referendumului şi pe senatorul PSD, Darius Vâlcov, actualul preşedinte al Comisiei Speciale pentru Roşia Montană:

"Darius Vâlcov - fost primar de Slatina PDL, apoi PSD, acum senator PSD - a chemat toţi primarii din judeţul Olt, şi pe noi, pe parlamentari şi le-a spus la primari să facă cereri, cel puţin 40% să fie bolnavi, să se ducă la ei cu urna mobilă. Se ştie, dar ăsta e mason, nu se leagă nimeni de el. E cu Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean, cu Oprescu [vicepreşedintele Consiliului Judeţean - n.r], care a omorât un om cu maşina acum, despre care zice lumea că era băut", a declarat Nicolae Stan pentru ziare.com, regretând amarnic, afirmă dânsul, că i-a ajutat pe Dragnea şi Vâlcov în 2012, fapte pentru care PSD-ul nu i-a fost suficient de recunoscător.