Monica Macovei: "Haita de lupi turbaţi atacă justiţia"

Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10 (Epoch Times România)

"Haita de lupi turbaţi atacă justiţia, începând cu DNA.", scrie Monica Macovei, într-o postare pe Facebook, remarcând, că momentul pe care îl trăieşte ţara "este un moment crucial şi dramatic":

"DNA este în vârful muntelui şi poate sta acolo sau poate fi aruncată în prăpastie. Şi, odată cu DNA, întreaga justiţie şi noi toţi. Pentru că DNA a ajuns cel mai sus, să îl ancheteze pe prim-ministru, toţi politicienii au realizat că oricare dintre ei poate fi anchetat, pentru că justiţia este cu adevărat independentă.", arată Macovei

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, episodul Ponta la DNA a fost pentru toţi, din toate partidele politice, "ca un trăsnet şi au înţeles că nu scapă de lege."

"PSD îşi caută aliaţi şi se grupează: Zgonea, Tăriceanu, Cazanciuc au sărit să-l apere pe Ponta. Baronii PSD anunţă că vin în Bucureşti, să-şi apere şeful “grupului infracţional organizat”. Acum atacă ca o haită de lupi turbaţi: dacă nu te omor eu, mă omori tu.", concluzionează Monica Macovei.

Reamintim că procurorii DNA au dispus, vineri, efectuarea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, sub acuzaţia de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Premierul mai este acuzat şi de conflict de interese, pe motiv că l-a numit pe Şova ministru, în condiţiile în care beneficiase în trecut de foloase din partea acestuia.

Deşi, în trecut, Ponta afirmase că va demisiona dacă va fi pus sub urmărire penală, odată această ipoteză devenită realitate, premierul a refuzat să-şi dea demisia, afirmând că doar Parlamentul îl poate demite.

Mai mult, politicienii nominalizaţi de Macovei au declarat că premierul nu trebuie să demisioneze iar liderii PSD din teritoriu au reacţionat la fel ca în cazul lui Dragnea, exprimându-şi susţinerea necondiţionată faţă de acesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne