Prisăcariu: Şova i-a plătit jumătate din Mitsubishi-ul lui Ponta, Dolineaschi cealaltă, ca să ajungă secretar general

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu
Jurnalistul Cătălin Prisăcariu (paginadepolitica.ro)

Cazul "Mitsubishi" este unul exemplar. Maşină de raliu cu care se dădea mare Victor Ponta în 2009 a fost plătită jumătate de Dan Şova şi cealaltă jumătate de Andrei Dolineaschi, ca să ajungă secretar general al PSD, a dezvăluit duminică, pe blogul personal, jurnalistul Cătălin Prisăcariu.

"Ştim deja de la DNA că Mitsubishi-ul de raliu cu care se dădea Ponta mare prin 2009 a fost achiziţionat de Dan Şova în leasing. După ce a plătit cam 80.000 de lei pe maşină, Şova a oprit plăţile în iunie 2009. Leasing-ul a fost preluat de Ponta şi plătit până în 2012. An în care Victor Viorel a pasat mai departe maşina, cu tot cu ratele aferente rămase de plătit. Deloc, dar deloc întâmplător, cel care a preluat restul de leasing a fost Andrei Dolineaschi.

Cine e Andrei Dolineaschi? În septembrie 2012, scriam în revista Kamikaze un articol intitulat "Ponta a vândut funcţia de şef la PSD Botoşani cu 30.000 de euro" (aici). Ei bine, da, în acel articol arătam că Andrei Dolineaschi, la doar câteva luni după ce a preluat leasing-ul Mitsubishi-ului lui Ponta, a ajuns şef la PSD Botoşani la 37 de anişori.

Mai mult, Dolineaschi nici nu avea nevoie de maşină pentru că mai avea două acasă şi, culmea, nici nu prea avea bani, a trebuit să se împrumute (!): "Dacă veţi consulta şi declaraţia de avere a lui Dolineaschi, veţi constata că omul nu prea avea nevoie de maşina lui Ponta. Nu de alta, dar avea deja două: un Opel Corsa şi un Opel Vectra (fabricate în 2008, respectiv 2009).

Mai mult, nici banii nu-l dau afară din casă: singurul venit al deputatului PSD e cel de la Camera Deputaţilor (nici 5.000 RON lunar), în timp ce soţia lui câştigă sub 3.000 RON pe lună. Mai mult, deputatul PSD de Botoşani mai are de plătit şi rate la bancă, timp de 20 de ani. Pare, deci, complet ilogic ca, în condiţiile astea financiare, să te apuci să bagi aproape 30.000 de euro într-o maşină de care nu ai nevoie.".

Dar nu doar că Dolineaschi a ajuns şef la PSD Botoşani. Nu, mişcarea era cu bătaie mai lungă: la congresul PSD din primăvara lui 2013, Dolineaschi a ajuns secretar general al PSD, în locul lui Dragnea! Dolineaschi a spus că l-a scăpat pe Ponta de leasing exact în luna în care Victor Viorel a devenit premier: "Am achiziţionat maşina, am preluat leasingul de la dl Victor Ponta în luna mai 2012" (sursa).

Îmi imaginez că, pentru favoruri mult mai grele decât funcţiile în PSD (că, de exemplu, o autorizaţie de mediu pentru Roşia Montană, o iertare de datorii Rompetrol sau un CFR Marfă), tarifele lui Ponta au fost muuuuult mai mari. Hai, DNA, că se poate!", scrie jurnalistul Cătălin Prisăcariu.

Recomandăm şi Prisăcariu: Afacerea Turceni–Rovinari, concepută şi orchestrată de Ponta. Şova a fost doar cărăuş de bani

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne