Lăzăroiu: PSD a încercat să limiteze votul din Diaspora

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul purtător de cuvânt al Preşedinţiei, Sebastian Lăzăroiu, a apreciat marţi că PSD a încercat să limiteze votul din diaspora ca să evite o înfrângere la câteva mii de voturi la alegerile prezidenţiale.

"PSD a încercat să limiteze votul din diaspora pentru a nu se mai întâmpla accidentul "Geoană" din 2009. Premisa era că se va ajunge, în cel mai rău caz, la un vot strâns. Şi voiau să evite scenariul ca "anti-Ponta" să câştige la câteva zeci de mii de voturi", a notat Lăzăroiu.

Fostul purtător de cuvânt a explicat că PSD-ul a respins avertizările de la ambasade şi a refuzat să suplinească numărul de secţii de votare, cu ajutorul MAE.

"Deşi au primit avertizări de la ambasade şi din partea opoziţiei ca numărul de secţii este insuficient, PSD, în stilul caracteristic, a întors urechea surdă către petiţionari. A fost nevoie de complicitatea MAE pentru asta", a adăugat acesta.

Sebastian Lăzăroiu a adăugat că PSD s-a folosit în timpul acestor alegeri de instituţii şi de funcţionari folosind promisiunea că dacă PSD va câştiga, vor fi promovaţi sau pur si simplu scoşi din post.

"Şi aici ajungem la o meteahnă veche a pesediştilor. Colonizarea statului de către partid. Folosirea instituţiilor şi profesioniştilor in scopuri politice mârşave. Să ştiţi că nu doar unii diplomaţi s-au discreditat în campania asta. Profesori care au fost obligaţi să aducă elevi la adunări electorale. Funcţionărime care a făcut campanie pentru partidul stat. Cu promisiunea ca PSD va câştiga şi vor fi promovaţi sau pur si simplu nu vor fi scoşi din post", a declarat Lăzăroiu.

În final, Lăzăroiu le-a transmis "oamenilor buni păcăliţi de câştiguri sau ameninţări iluzorii" să nu se pună "în slujba Răului".

"Această revoluţie tăcută ar trebui poate să le dea de gândit şi tuturor profesioniştilor care lucrează în instituţiile statului. Oameni buni, nu vă mai lăsaţi păcăliţi de câştiguri sau ameninţări iluzorii. Nu vă puneţi în slujba Răului. Niciun politician din ţara asta nu vă poate repara ruşinea care va acoperi cariera voastră. Uitaţi-vă la Meleşcanu. O carieră diplomatică de prestigiu distrusă de complicitatea cu forţele anti-democratice", a declarat Lăzăroiu.