Ponta îl desemnează premier pe Oprea în perioada 19-24 noiembrie

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a emis marţi o decizie prin care îl desemnează pe vicepremierul Gabriel Oprea pentru a exercita, în perioada 19-24 noiembrie, atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a Guvernului.

După eşecul usturător înregistrat la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta a decis să îşi ia câteva zile de vacanţă. Presa nu a fost informată direct, iar jurnaliştii au aflat din Monitorul Oficial.

Astfel, în Monitorul Oficial nr. 0841 de marţi a fost publicată decizia prim-ministrului Victor Ponta conform căreia: "În perioada 19-24 noiembrie 2014, domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României".

Decizia a fost semnată de premierul Victor Ponta şi contrasemnată de secretarul general al Guvernului, Ion Moraru.

Luni, după recunoaşterea înfrângerii, premierul Victor Ponta a ţinut o conferinţă de presă în care a declarat că este "trist", că îi pare foarte rău pentru cei care l-au sprijinit în alegeri şi a arătat că în zilele următoare "o să stea puţin cu familia sa, care suferă mai mult decât el".

"Bineînţeles că sunt trist, îmi pare foarte rău pentru cei care m-au sprijinit, pentru cei care au crezut. În acesta seară, zilele următoare, o să stau puţin cu familia mea, care suferă mai mult decât mine, dar mâine avem şedinţă de Guvern şi de saptamana viitoare ne facem datoria".

După ce a pierdut în faţa lui Klaus Iohannis, care a obţinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor, premierul Victor Ponta a fost pus în situaţia de a-şi da demisia de la şefia PSD, aşa cum a promis. Mai mulţi politicieni i-au cerut însă să părăsească şi scaunul de premier, având în vedere modul complet dezastruos în care au fost organizate alegerile din Diaspora.

Cozile interminabile şi nemulţumirea celor care nu au mai apucat să voteze au adus un trist record pentru România, lucru ce nu a rămas neobservat pe scena internaţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne