Antonescu îl ameninţă pe Ponta cu moţiunea de cenzură

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi seară, după şedinţa Biroului Politic al PNL, că formaţiunea pe care o conduce cere Guvernului Ponta 3 să adopte până la data de 1 mai măsurile referitoare la scăderea CAS cu 5%, precum şi neimpozitarea profitului reinvestit, în caz contrar va depune o moţiune de cenzură.

"Decizia PNL este să cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5% şi măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă nu se va întâmpla, atunci PNL va depune moţiune de cenzură", a subliniat Antonescu.

După asumarea răspunderii Guvernului de marţi, Antonescu a fost întrebat de jurnalişti dacă intenţionează să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3.

"După ce am văzut eu astăzi în Parlament, după simulacrul, gluma, care a avut loc azi în Parlament, aproape că mi se pare neserios să mai vorbim despre moţiune de cenzură. Că pentru a depune o moţiune de cenzură trebuie să ai la ce ... dar o să vă spun după", a replicat Antonescu, înaintea reuniunii Biroului Politic al PNL.

În opinia lui Antonescu „moţiunea de cenzură e o armă importantă, principala armă a unui partid de opoziţie. Nu aveţi nicio îndoială că PNL, singurul partid politic din opoziţie care are acces la această armă, nu va folosi această armă politică în condiţii pe care le va decide şi pe teme care merită aşa ceva. Opoziţia are dreptul la o moţiune de cenzură pe sesiune şi se gândeşte bine când o foloseşte”.

Moţiunea de cenzură poate fi depusă în termen de 3 zile de la asumarea răspunderii guvernului. În opinia fostului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că, în ciuda ameninţărilor, Antonescu nu va depunde o moţiune de cenzură pentru că nu are interese să o facă.

„PNL a decis să nu depună moţiune de cenzură. Să vă spun şi de ce. Pentru că PNL este la guvernare. Da, aţi auzit bine, PNL este la guvernare. PNL are încă o armată de oameni în structurile guvernamentale la nivelul judeţelor. Trocul între Ponta şi Antonescu e simplu: voi ne ţineţi oamenii în funcţie până la europarlamentare, noi nu depunem moţiune de cenzură”, e explicat Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne