Opoziţia: programul de guvernare între "un simulacru", "o glumă" şi "compunere populistă"

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

După ce premierul Ponta şi-a asumat astăzi, în faţa Parlamentului, răspunderea pe un nou program politic, ca urmare a intrării la guvernare a UDMR, reacţiile politicienilor din opoziţie nu s-au lăsat aşteptate.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a caracterizat programul de acţiuni al guvernului drept "un simulacru" şi "o glumă", afirmând că la aşa un program, ar fi neserios ca liberalii să mai iniţieze o moţiune de cenzură.

"După ce am văzut eu astăzi în Parlament, după simulacrul, glumă, care a avut loc azi în Parlament, aproape că mi se pare neserios să mai vorbim despre moţiune de cenzură. Că pentru a depune o moţiune de cenzură trebuie să ai la ce ... dar o să vă spun după", a declarat Crin Antonescu, înaintea reuniunii Biroului Politic al PNL.

Şedinţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului a durat 20 de minute, în cinci dintre acestea premierul susţinând un discurs "mobilizator" despre marile realizări ale guvernării sale, printre acestea numărându-se, conform premierului, cea mai mare creştere a economică de după perioada guvernului Călin Popescu Tăriceanu, cea mai mică inflaţie de după 1989, venituri mai mari, subvenţii mărite pentru agricultură, creşterea veniturilor pentru pensionari, bugetari, creşterea absorbţiei fondurilor structurale de la un procent de 7% la peste 35% etc. etc.

Dacă Crin Antonescu a considerat programul Ponta "o glumă", în schimb Mihai Razvan Ungureanu a declarat că a asistat în Parlament la prezentarea "unei compuneri populiste" în timpul căreia premierul a înşirat "minciuni socialiste" despre performanţele economice din timpul mandatului său, fără să scoată o vorbă despre numărul mare al şomerilor sau insolventelor.

În momentul în care premierul Victor Ponta îşi susţinea discursul la asumarea răspunderii, pe mesajele pe care democrat-liberalii le-au afişat în plen, se putea citi: "Prim-ministru plagiator", "Guvern-plagiat", "USL - divorţat de formă, la ciolan împreună", "3 guverne, aceeaşi minciună" şi "Ponta - 3, România-0".

"Am aşteptat un program politic, n-am înţeles nimic din ce urmează să facă acest nou guvern. În primul rând în calitate de cetăţean român nu pot să accept o asemenea atitudine de sfidare. Şi voi fi cu siguranţă unul dintre parlamentarii care vor semna moţiunea de cenzură împotriva noului guvern”, a declarat Ungureanu.

În momentul în care premierul Victor Ponta îşi susţinea discursul la asumarea răspunderii, pe mesajele pe care democrat-liberalii le-au afişat în plen, se putea citi: "Prim-ministru plagiator", "Guvern-plagiat", "USL - divorţat de formă, la ciolan împreună", "3 guverne, aceeaşi minciună" şi "Ponta - 3, România-0".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne