ANI: Liviu Nicolescu, membru al Comitetului Director al SRTV, declarat incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), sediul central
Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), sediul central (Epoch Times România)

Liviu Nicolescu, membru al Comitetului Director al Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi director al Direcţiei Studiouri Centrale, este declarat incompatibil de ANI, deoarece a deţinut simultan şi funcţia de director al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri Epoch Times.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că Liviu Nicolescu este în incompatibilitate deoarece începând din data de 1 februarie 2013 ocupă simultan funcţia de membru al Comitetului Director al Societăţii Române de Televiziune şi de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Studiouri Centrale în cadrul Societăţii Române de Televiziune, precum şi pe cea de director general în cadrul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Potrivit ANI, Nicolescu a obţinut venituri nete de peste 13.300 de lei, în perioada 10 august - 31 decembrie 2012, şi peste 36.000 de lei, în 2013. datorită funcţiei deţinute la CERT-RO.

În conformitate cu Legea 161/2003, membrilor comitetelor directoare ale Societăţii Române de Televiziune, li se aplică regimul incompatibilităţilor prevăzut pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat.

ANI a mai comunicat că Liviu Nicolescu nu a respectat prevederea conform căreia în termen de 60 de zile, persoanele care exercită demnităţile publice şi funcţiile publice vor opta între aceste funcţii şi cele care sunt incompatibile cu acestea, demisionând din funcţia care a generat cazul de incompatibilitate.

Liviu Nicolescu a luat la cunoştinţă despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

Alţi membri ai SRTV găsiţi incompatibili

ANI a mai transmis marţi două comunicate de presă prin care informa că Valentin Nicolau, fost membru al Consiliul de Administraţie al SRTV, şi Maria Pintilie, membru în Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), au fost găsiţi incompatibili.

În perioada 26 iunie 2012 - 12 decembrie 2013, Valentin Nicolau a deţinut simultan cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SRTV şi funcţiile de administrator şi director în cadrul societăţii Nemira Publishing House SRL, potrivit ANI.

Maria Pintilie a fost declarată în incompatibilitate de ANI, deoarece este şi administratorul unei societăţi. Aceasta a dat şi declaraţii false, nemenţionând această calitate în declaraţiile de interese. Referitor la incompatibilitate, ANI a precizat că Maria Pintilie a ocupat simultan, începând din 1 martie 2012, funcţia de membru al Comitetului Director şi pe cea de administrator al SC Incon Expert SRL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne