PNL depune moţiune de cenzură dacă nu se reduce CAS

George Scutaru, deputat PNL
George Scutaru, deputat PNL (Epoch Times România)

PNL va începe demersurile pentru a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta III dacă până la data de 1 mai Executivul nu va lua măsuri de reducere a CAS cu cinci puncte procentuale şi de desfiinţare a impozitului pe profitul reînvestit, care urmează să se aplice de la 1 iulie.

"De introducerea acestor măsuri depinde introducerea moţiunii de cenzură. Suntem decişi ca, dacă Guvernul Ponta va minţi în continuare şi nu introduce aceste măsuri cel târziu până la 1 mai, cu termen de intrare în vigoare a scăderii CAS cu cinci puncte procentuale şi renunţarea la profitul reinvestit de la 1 iulie, PNL va iniţia demersurile pentru moţiunea de cenzură" , a precizat liderul PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru marţi, într-o conferinţă de presă.

Liderul deputaţilor a afirmat că moţiunea de cenzură va fi introdusă în această sesiune parlamentară în cazul în care nu se îndeplinesc angajamentele asumate de Guvern în privinţa celor două măsuri de reducere a fiscalităţii.

George Scutaru a declarat că moţiunea de cenzură este un act politic pe care îl foloseşte opoziţia pentru a provoca o dezbatere parlamentară şi pentru a arăta neîncrederea faţă de politicile Guvernului.

Opinia lui Antonescu

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat la jumătate lunii martie că PNL cere Guvernului să adopte până la 1 mai măsurile privind scăderea CAS cu 5% şi neimpozitarea profitului reinvestit, avertizând că în caz contrar liberalii vor depune moţiune de cenzură.