Andrei Năstase: Crima produsă la IMC arată faţa hidoasă a crizei morale ce a cuprins Moldova
alte articole
Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, susţine că odioasa crimă ce s-ar fi produs la Institutul Mamei şi Copilului (IMC) nu poate rămâne nesancţionată, iar cazul cutremurător al femeii care ar fi fost supusă unui tratament inuman în această instituţie, fiind lăsată să nască singură în toaletă, fără a i se oferi o elementară asistenţă medicală, ar fi unul simptomatic care dezvăluie faţa hidoasă a unei crize morale ce a cuprins statul capturat Republica Moldova, în care nu doar valorile umane sunt desconsiderate dar şi oamenii sunt călcaţi în picioare.
”Din cauza pauperizării populaţiei şi a aşa-zisului cumetrism promovat la toate nivelurile şi în toate instituţiile statului, majoritatea profesioniştilor, cetăţenilor activi, cu un grad de conştiinţă umană avansat, au plecat peste hotare în căutarea unui trai decent. Guvernarea nu are nevoie de personalităţi oneste, demne, cu verticalitate profesională şi civică. Meritocraţia a fost substituită prin lichelism, obedienţă, corupere şi corupţie”, comentează liderul Platformei DA.
Politicianul punctează că investigaţia cazului menţionat trebuie făcută cu toată seriozitatea şi dacă i se confirmă veridicitatea, cei responsabili trebuie pedepsiţi cât de drastic e posibil conform legii şi eliminaţi imediat din sistem. Iar societatea civilă trebuie să reacţioneze prompt. Totodată, acesta subliniază că nu se va reuşi îmbunătăţirea lucrurilor în domeniul medicinei fără a schimba sistemul corupt în sine. ”Guvernarea încearcă să ne obişnuiască cu pomenile oligarhice, pe care le face în instituţiile şi primăriile, unde diriguitorii sunt propriile lor progenituri politice. Pomenele şi darurile din care nu lipseau scutecele lui Plahotniuc provin din banii furaţi de la întreaga populaţie.”
În concluzie, Andrei Năstase atenţionează că în Moldova se impune o reală schimbare a clasei politice, care ar repune ţara pe calea prosperităţii, ar reanima civilizaţia, valorile umane, democratice, moderne şi ar fi capabilă de reforme judicioase în interesul oamenilor. ”Aşa nu se mai poate. Anul 2018 va fi unul al schimbării sau unul pierdut irecuperabil.”