Andreea Paul: Politizarea banului public - 90% din Fondul de rezervă este alocat baronilor USL

Andreea Paul, PDL
Andreea Paul, PDL (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PDL Andreea Paul a avertizat sâmbătă, pe blogul personal, că „politizarea banului public a atins cote alarmante”, respectiv 90% din Fondul de rezervă este alocat „baronilor USL”.

Andreea Paul a explicat că practica USL, „Ziua şi fărădelegea”, se bazează pe o strategie de „atac şi pradă”, ţinta fiind Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului doar pentru situaţii de urgenţă. Desigur că stilul aplicat este cel al „secretomaniei ca-n Marţea Neagră”, astfel că „alocarea părtinitoare” a fost descoperită doar după publicarea în Monitorul Oficial.

Democrat-liberalul a arătat şi destinaţia concretă a acestor bani.

„Premierul Ponta a hotărât că banii se cuvin judeţelor care au un reprezentant USL la conducere: aproape 90% din banii repartizaţi pe judeţe merg spre cele de coloratură USL-istă. Cele mai mari sume, peste jumătate, mai exact 51% din alocările pe judeţe au mers spre cele conduse de PSD, 38% spre PNL, 6% spre PDL şi restul de 5% către alţii”, a declarat Andreea Paul.

Vicepreşedintele PDL este de părere că avem de-a face cu o „acţiune premeditată”, în sensul că „descentralizarea a acreditat baronii locali”.

„Modificarea Codului Penal a fost gândită pentru a şterge vinovăţia mafiei. Acum a venit o tranşă de bani acordată fidelilor din teritoriu pe criterii exclusiv politice. Atenţie, anul viitor se readuce pe ordinea de zi modificarea Codului Penal şi se alocă bugetul 2014, bugetul României, de fapt, bugetul electoral al USL”, a adăugat aceasta.