Andreea Paul: Liderii slabi au favorizat căderea PNL. E nevoie de alegeri interne urgente
alte articole
PNL este partidul parlamentar în care nicio femeie nu conduce o comisie parlamentară, din cele 9 comisii atribuite: 4 la Camera Deputaţilor şi 5 la Senat. PSD are, USR are, chiar şi UDMR a ajuns să aibă doamne parlamentare care conduc comisiile de specialitate ca preşedinte, şi-a exprimat nemulţumirea prim-vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a liberalilor, Andreea Paul.
"Organizaţia de Femei a PNL nu poate fi de acord cu o abordare atât de grav dezechilibrată. Doamnele liberale merită just preţuite pentru munca şi competenţa lor reală. Suntem partidul care a iniţiat proiectul de lege pentru egalitatea reală de şanse între femei şi bărbaţi la accesul în funcţii publice şi este inadmisibilă această eroare. Vorbele trebuie obligatoriu dublate de fapte. Este de neînţeles o astfel de eroare când lider interimar şi de grup parlamentar este tocmai o femeie şi te-ai aştepta la prevalarea criteriului meritocraţiei pe care îl clamăm mereu", a precizat Andreea Paul.
De ce nu se întâmplă asta? Din cauza fricii de competiţie, consideră liberala. În opinia ei, fuga de competiţie internă a adus de fapt la căderea PNL.
"Liderii slabi evită concurenţa prin anularea competiţiei, acordă stimulente prin funcţii pentru a redistribui puţina putere politică pe care o au, mai curând decât pentru a produce putere nouă şi relevantă de opoziţie. Ei au favorizat căderea PNL, status quo-ul, şi nu ceea ce e nou, competitiv în faţa electorilor", a subliniat Andreea Paul.
Prim-vicepreşedintele Organizaţiei de Femei este de părere că PNL poate induce schimbarea, soluţii eficiente la dilemele politice, parlamentare, economice şi sociale apărute prin alegeri interne urgente în locul infinitelor interimate dovedite grav ineficiente şi prin asumarea reală a meritocraţiei, a egalităţii de şanse şi a concurenţei.
"Toate acestea pentru ca PNL să redevină competitiv politic şi electoral. Pasivitatea membrilor liberali care văd şi înţeleg realitatea nu este o soluţie. Reactivarea mişcării liberale trebuie să înceapă chiar acum, cu argumente şi cu fapte, cu respect faţă de militanţi şi faţă de naţiune, dar mai ales faţă de cuvântul dat în faţa acestora. Fiecare în aria lui de expertiză, experienţă şi eficienţă", a afirmat Andreea Paul.