Vlad Voiculescu: Ponta promovează iresponsabilitatea, dezinformarea şi politica tabloidă

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu nu a ezitat să-l taxeze pe Victor Ponta după ce fostul premier a distribuit un articol în care Guvernul Cioloş era acuzat că a dat undă verde unei noi exploatări aurifere în Apuseni, deşi realitatea este cu totul alta.
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul premier şi lider al PSD Victor Ponta promovează iresponsabilitatea, dezinformarea şi politica tabloidă, a acuzat vineri, pe pagina sa de Facebook, ministrul tehnocrat al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

"Dacă vi s-a părut vreodată că responsabilitatea, onestitatea şi bunul simţ sunt doar nişte simple cuvinte în limba tehnocrată, atunci să-i mulţumim acestui fost premier pe nume Victor Ponta care le dă valoare şi un sens cât se poate de direct promovând opusul lor adică iresponsabilitatea, dezinformarea şi politica tabloidă", a precizat Vlad Voiculescu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, situaţia reală e descrisă mai jos de Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, şi seamănă cu un banc cu Radio Erevan: nu e exploatare ci prospecţiune, nu e aur ci e cupru şi permisul nu l-a dat Guvernul Cioloş ci Guvernul Ponta.

Reacţia lui Vlad Voiculescu vine după ce fostul premier Victor Ponta a postat pe contul său de Facebook, un articol scris de jurnaliştii de la stiripesurse.ro, intitulat "Guvernul Cioloş a dat undă verde unei noi exploatări aurifere în Apuseni", însoţit de un comentariu ironic:

„Hai - ne vedem la Universitate să protestăm: "Jos Ponta"! Gurane, Mândruţă, Nicuşor - lăsaţi sarmalele şi la luptă "principialilor"!!! Wow - ce şi-au mai bătut joc de oameni!”

Reacţia Guvernului

„Faceţi o confuzie voită şi distribuiţi informaţii mincinoase în preajma Crăciunului. În ştire sunt oricum mai multe confuzii: nu e vorba de aur ci de cupru, nu e vorba de explorare şi nici de exploatare ci de un permis de prospecţiune şi în final de fapt nu e vorba de faptul că guvernul Cioloş a dat undă verde la explorare ci Guvernul Ponta. Dacă nu vă amintiţi, recitiţi aici.

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale nu a dat anul acesta o licenţă de exploatare, nici măcar una de explorare. Licenţa de explorare se aprobă doar prin Hotărâre de Guvern şi nu s-a întâmplat în 2016. Există doar un permis de prospecţiune pentru acea firmă în zona adiacentă perimetrului Rovina.

Perimetru pentru care această firmă a primit în 2015 - când eraţi prim-ministru - o licenţă de exploatare pe 20 de ani. Această licenţă nu a fost aprobată de Guvernul Cioloş anul acesta”, i-a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, fostului premier Victor Ponta.