Andreea Paul, despre proiectul de autonomie: Cultivă ura şi perspectiva extremistă a unor lideri iresponsabili

Andreea  Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a declarat vineri, pentru Mediafax, că proiectul UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc, este, în viziunea ACL, unul "anticonstituţional şi antieuropean, prin care se cultivă ura şi perspectiva extremistă a unor lideri iresponsabili".

"Ţinem la drepturile minorităţilor şi am aplicat standarde înalte pentru minorităţi prin integrare culturală, educaţională şi economică. Proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc este unul anticonstituţional, antieuropean, prin care se cultivă ura şi perspectiva extremistă a unor lideri iresponsabili. Tentativa liderilor UDMR de a crea o societate paralelă în România va eşua", a precizat Andreea Paul.

"Noi cei de la ACL nu susţinem un astfel de demers şi ne focalizăm, în campania prezidenţială, pe un proiect al României centrat pe siguranţa tuturor cetăţenilor, pe lupta împotriva corupţiei şi împotriva demersurilor extremiste", a adăugat liderul PDL.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul de autonomie al aşa-zisului Ţinut Secuiesc. UDMR propune o formă radicală de autonomie pe criterii etnice, urmând a fi înfiinţată o regiune formată din trei judeţe, Mureş, Covasna şi Harghita, în care limba maghiară va fi recunoscută oficial alături de limba română, vor exista simboluri şi instituţii proprii, şi un preşedinte care va conduce totul, caracteristici care fac practic din Ţinutul Secuiesc un adevărat stat în stat.