Ordonanţa lui Dragnea face gaură în ACL. Ultima "trădare" - Şeful CJ Buzău, alături de o armată de primari şi consilieri

Liviu Dragnea vs Klaus Iohannis
Liviu Dragnea vs Klaus Iohannis (Ioana Florea/Epoch Times)

De la intrarea în vigoare a controversatei ordonanţe iniţiate de vicepremierul Liviu Dragnea care le permite aleşilor locali să schimbe tabăra fără a-şi pierde mandatul, lucrurile merg din ce în ce mai bine pentru PSD. Joi, ACL a mai primit o nouă lovitură. Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, liberalul Cristinel Bîgiu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, că a decis să plece din formaţiunea liberală şi să treacă la PSD împreună cu o armată de primari şi consilieri ACL.

"Începând de astăzi (n.r. - joi) sunt membru al PSD. M-am alăturat echipei PSD cu 18 primari PNL şi şase primari PDL şi împreună cu o parte din consilieri. Am fost ales în vara lui 2012 preşedinte al Consiliului Judeţean pe listele USL. Din acest moment, configuraţia Consiliului este următoarea: 16 PSD cu preşedintele, 3 PNL, 2 independenţi, 7 PDL, 3 PPDD. În cei doi ani de mandat am avut o foarte bună colaborare cu consilierii PSD şi cu cei ai PNL", a declarat Cristinel Bîgiu, adăugând că trecerea sa de la PNL la PSD "nu a fost o decizie uşoară", potrivit Mediafax.

Şeful CJ Buzău a afirmat că, unul din motivele pentru care a decis să treacă la PSD, a fost că, în ultima vreme, a tot încercat să ţină o şedinţă extraordinară cu scopul a putea semna un contract de finanţare de două milioane de euro pentru reabilitarea termică a Spitalului Judeţean, însă o parte din consilierii PPDD şi toţi consilierii PDL au lipsit.

"Nu am putut face cvorumul de două treimi pentru a putea aproba finanţarea şi a putea reabilita termic spitalul. E unul din lucrurile care m-au făcut să continui colaborarea cu consilierii PSD şi cu primarul Constantin Boşcodeală, pentru continuarea proiectelor judeţului Buzău. La Buzău, şi după desfiinţarea USL alianţa a funcţionat, iar modul în care a funcţionat m-a făcut să iau această decizie. Nu a fost o decizie uşoară, dar am făcut-o pentru binele judeţului", a declarat Cristinel Bîgiu, vicepreşedinte al filialei liberale Buzău şi membru PNL de aproximativ 20 de ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că trecerea în tabăra social-democraţilor nu a fost determinată de înţelegeri ascunse ci doar aspecte ce ţin de continuarea proiectelor pentru judeţul Buzău.

La rândul său, primarul Constantin Boşcodeală şi-a exprimat mulţumirea că odată cu venirea la PSD a lui Bîgiu, echipa "a crescut calitativ şi cantitativ". Edilul a recunoscut că există şi unii membri PSD care nu privesc cu ochi buni noile "achiziţii" ale partidului însă acestea sunt doar părerile lor personale.

"Colegii mei privesc bine venirea domnului Bîgiu, am avut discuţii, există şi membri de partid care au propria viziune, dar nu e viziunea partidului, partidul vede altfel lucrurile, eu spun că toţi aleşii locali sunt bineveniţi în PSD”, a declarat liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală.

Preşedintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a confirmat, joi, că Cristi Bîgiu a părăsit partidul şi "a bătut palma cu PSD", el apreciind că astfel Bîgiu a cedat presiunilor şi promisiunilor social-democraţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne