Ancheta britanică privind COVID dezvăluie cât de vastă ar putea fi conspiraţia comunistă internaţională

Fostul ministru britanic al sănătăţii Matt Hancock
Fostul ministru britanic al sănătăţii Matt Hancock (Youtube - captură ecran)

"Toate războaiele se bazează pe înşelăciune. Prin urmare, atunci când suntem capabili să atacăm, trebuie să părem incapabili; când ne folosim forţele, trebuie să părem inactivi; când suntem aproape, trebuie să facem inamicul să creadă că suntem departe; când suntem departe, trebuie să-l facem să creadă că suntem aproape. Să pari slab când eşti puternic şi puternic când eşti slab".

- Sun Tzu, Arta războiului

La sfârşitul săptămânii, fostul ministru britanic al Sănătăţii Matt Hancock, care a susţinut şi a condus utilizarea mesajelor de teroare pentru a determina susţinerea şi respectarea măsurilor de izolare pe parcursul anului 2020, şi-a înăbuşit lacrimile în timp ce a declarat în cadrul anchetei oficiale a guvernului cu privire la COVID că îi pare "foarte rău" pentru fiecare deces cauzat de COVID şi că speră ca măsurile de izolare să fie "mult mai timpurii" şi "mai stricte" în timpul următoarei pandemii.

Nu trebuie să aveţi experienţă în aplicarea legii pentru a recunoaşte că acestea sunt cuvintele unui sociopat fără remuşcări. Mărturia lui Hancock a părut să confirme cele mai mari temeri ale scepticilor că ancheta cu privire la COVID este folosită ca pretext pentru a instituţionaliza lockdown-urile şi a marcat un nou nivel incredibil de scăzut pentru ancheta COVID, care până acum a dezvăluit puţine lucruri semnificative şi a evitat cu asiduitate să întrebe oficialii de ce au considerat că decizia îngrozitoare de a copia politica de izolare a Chinei este cât de cât adecvată - deşi oficialii au recunoscut în mod deschis că lockdown-ul nu făcea parte din planul de pandemie al niciunei ţări occidentale şi s-au întrebat dacă vreo ţară l-ar fi aplicat dacă nu ar fi fost China.

Cel mai grav este poate faptul că 17 membri ai grupului de presiune pro-lockdown "Independent SAGE" au fost invitaţi să depună mărturie în cadrul anchetei COVID. Pentru cei care au fost atenţi, acest lucru este departe de modul în care optimiştii au sperat că se vor desfăşura în cele din urmă consecinţele răspunsului COVID.

"Independent SAGE" nu este un organism politic legitim. "Independent SAGE" nu este altceva decât un grup de extremişti cu finanţare îndoielnică, fără acreditări relevante, care face prozelitism în favoarea obiectivului îndoielnic al "Zero Covid", deturnând în acelaşi timp numele unui organism guvernamental oficial pentru a păcăli publicul să creadă că are o anumită legitimitate.

Pe scurt, "Independent SAGE" nu este altceva decât o organizaţie de dezinformare care a provocat un rău nebănuit, convingând cetăţenii şi oficialii să urmărească un scop iluzoriu prin metode iliberale, cu costuri reale şi catastrofale. Faptul că "Independent SAGE" a depus mărturie în cadrul anchetei COVID înseamnă că potenţialilor criminali li s-a acordat, la propriu, un rol în urmărirea penală a cazului. Membrii "Independent SAGE" sunt cei care ar trebui să facă obiectul unei anchete; având în vedere amploarea prejudiciului, Marea Britanie ar putea face mai mult decât să-i închidă pe toţi în Turnul Londrei - cel puţin până când vom afla mai multe.

Faptul că guvernul britanic a amestecat în ancheta oficială COVID membrii unui grup de dezinformare, e evident că este o insultă imensă la adresa inteligenţei publicului şi o perspectivă tulburătoare asupra modului în care guvernul a ajuns să manipuleze percepţia opiniei publice de când a început răspunsul la COVID. Publicul nu le-a cerut să îi pună pe toţi aceşti membri ai "Independent SAGE" în cadrul anchetei şi nici nu poate fi considerată o greşeală această decizie.

Mai degrabă, arată că mulţi deputaţi lucrează în mod deliberat pentru a manipula percepţiile publicului ca să împiedice să fie pusă vreodată întrebarea dacă Marea Britanie ar fi trebuit să impună un blocaj - şi ridică întrebarea tulburătoare despre câţi dintre aceşti deputaţi nu sunt doar incompetenţi, ci mai degrabă complici în mod conştient la crimă. Ca să fiu sincer, acest lucru demonstrează cât de vastă poate fi de fapt conspiraţia comunistă care ar fi putut da naştere la lockdown-urile occidentale.

Faptul că atât de mulţi parlamentari ar putea fi complici în mod conştient la crima lockdown-ului ajută la explicarea motivelor pentru care personaje atât de transparent-controlabile, precum Susan Michie, membră de 40 de ani a Partidului Comunist Britanic; admiratorul Chinei Neil Ferguson; redactorul-şef al revistei ştiinţifice The Lancet, Richard Horton, care a scris că "sănătatea publică" este "moaşa marxismului"; consilierul principal privind lockdown Chris Whitty şi cercetătorul principal Jeremy Farrar, toţi au putut să joace roluri de conducere în răspunsul la COVID şi au avansat semnificativ în carieră în urma catastrofelor care au urmat, fără a fi cercetaţi.

Să-i vezi pe principalii instigatori ai lockdown-ului scăpând de toate acestea, cel puţin până acum, este, desigur, puţin dezamăgitor. Dar, în cele din urmă, există o realitate obiectivă, iar realitatea este că aceste politici au distrus nenumărate milioane de vieţi şi au transferat mii de miliarde de dolari în averi de la lucrători la cei mai bogaţi, practic fără niciun beneficiu uman.

După cum a descris atât de frumos Hannah Arendt, aşa funcţionează răul în lumea reală: abdicarea în masă de la realitate în favoarea unei fantezii care se potriveşte confortului personal şi interesului propriu. Îmbrăţişarea largă a acestei fantezii de către cei aflaţi la putere nu face decât să adâncească imperativul moral de a insista asupra recunoaşterii realităţii obiective a devastării pe care a provocat-o de fapt lockdown-ul.

În plus, faptul că atât de mulţi parlamentari acţionează cu bună ştiinţă drept complici la crima lockdown-ului nu înseamnă neapărat că ei promovează în mod conştient interesele Chinei. Cu siguranţă, propaganda privind lockdown-ul a fost extrem de eficientă şi este suficient să vorbim cu oamenii obişnuiţi din oraşele liberale pentru a ne da seama că mulţi dintre ei par să creadă sincer că aceste politici au fost foarte bune. Astfel, este posibil ca unii parlamentari să îşi raţionalizeze acţiunile spunând publicului ceea ce vrea să audă.

Atunci când susţin că genererea acestei falii între interesul propriu al clasei conducătoare şi realitatea obiectivă ar fi putut fi scopul propagandei de lockdown a Chinei încă de la început, unor colegi comentatori, cum ar fi Will Jones, un tip de treabă de la Daily Sceptic, le place să răspundă că totul pare "inteligent pe jumătate".

Dar nu este chiar atât de original. Acesta este modul în care organizaţiile de crimă organizată au recrutat dintotdeauna - deşi la o scară mult mai mare. În general, organizaţiile criminale nu recrutează prin candidaturi şi interviuri; mai degrabă, recrutează printr-un proces de manipulare şi prindere în capcană, îndepărtând treptat indivizii de ceea ce credeau a fi valorile lor, până când tot ce rămâne este nihilismul, interesul propriu şi loialitatea totală faţă de organizaţie.

Şi, cu un secol de existenţă, nimeni nu are mai multă experienţă în acest proces decât Partidul Comunist Chinez. În acest sens, răspunsul la COVID poate fi considerat cel mai mare eveniment de recrutare din istoria PCC. Şi, fără îndoială, Xi Jinping nu ar putea fi mai mândru de performanţa clasei de boboci.