Ambasadorul Franţei a muţumit autorităţilor române pentru implicarea în scandalul cărnii de cal

Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei la Bucureşti
Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei la Bucureşti (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a întâlnit luni cu Philippe Gustin, ambasadorul Franţei la Bucureşti, care a mulţumit pentru promptitudinea autorităţilor române în ceea ce priveşte investigaţiile întreprinse în finalizarea anchetei etichetării şi trasabilităţii cărnii de cal.

În acelaşi timp, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii transmis marţi, ministrul Daniel Constantin a mulţumit Ambasadei şi Guvernului francez pentru sprijinul acordat în aceasta perioadă.

”Pentru România, deşi a fost o situaţie dificilă, a reprezentat o oportunitate de a arăta tuturor celor implicaţi că unităţile de procesare româneşti sunt aliniate la standardele europene”, a afirmat ministrul Daniel Constantin.

Philippe Gustin a fost însoţit de Sévrine Jacobs, consilier pentru afaceri agricole al Ambasadei Franţei în România.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme referitoare la evoluţia negocierilor cu Parlamentul European privind Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, reforma Politicii Agricole Comune, precum şi dezvoltarea cooperării bilaterale româno-franceze în domeniul agriculturii şi în domenii conexe. Astfel, au fost punctate subiecte precum organizarea Camerelor Agricole, finanţarea agriculturii(fonduri mutuale, cooperarea între organismele de plăţi, măsuri de sprijin pentru tinerii agricultori, reglementarea şi organizarea filierelor de distribuţie, cadastru, etc.

Totodată, cei doi oficiali au discutat şi despre deplasarea în Franţa a ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, din perioada 22-23 februarie 2013, cu ocazia ceremoniei de deschidere a Salonului Internaţional de Agricultură - SIA - de la Paris, la invitaţia ministrului francez al Agriculturii, Stephane Le Foll.

Pe această cale, ministrul Daniel Constantin a reiterat invitaţia adresată omologului său francez, Stephane Le Foll, de a efectua o vizită oficială în ţara noastră în perioada Congresului Mondial al Viei şi Vinului, care se va desfăşura între 2 – 7 iunie 2013, la Bucureşti.