Miniştrii agriculturii din UE se reunesc pentru a discuta despre scandalul cărnii de cal

Cai la start
Cai la start (NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / GettyImages)

Miniştrii agriculturii din UE poartă discuţii urgente privind scandalul cărnii de cal, care a afectat circa 16 ţări, pe măsură ce aceştia încearcă să restabilească încrederea consumatorilor în produsele din carne.

Comisarul pentru sănătate, Tonio Borg, va găzdui discuţiile de la Bruxelles, după ce clienţii şi-au exprimat îngrijorarea privind etichetarea greşită a produselor de carne de vită, susţine radiodifuzorul.

Irish Times a raportat că produsele de carne de vită care au fost testate pozitiv pentru ADN de cal au venit prin trei rute diferite, dar, în ciuda faptului că autorităţile din Polonia neagă că acea carne ar fi provenit din ţara lor, ea a fost etichetată drept poloneză.

Carne de cal a fost descoperită în produsele Findus, Aldi şi Tesco, transformând scandalul într-o problemă la nivel european - România fiind acuzată ca sursă a cărnii, iar Luxemburgul ca locul de fabricaţie al produselor - susţine ziarul.

Irish Examiner relatează că două uzine britanice de prelucrare au fost închise ieri ca parte a anchetei privind carnea de cal, după ce agenţia britanică de standarde alimentare a descoperit "înşelarea flagrantă a consumatorilor".

Potrivit ziarului, multe autorităţi naţionale investighează cazul, dar premierul român Victor Ponta a declarat că nu există nicio dovadă că ţara sa ar fi încălcat vreo lege europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe