Ambasadele reacţionează după votul în cazul Ponta

Ambasada Olandei din Bucureşti este prima reprezentanţă străină care reacţionează după votul în cazul Ponta subliniind că legea trebuie să se aplice în mod egal tuturor cetăţenilor.
Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
09.06.2015

Ambasadele au început să reacţioneaze după votul în cazul Ponta, vot în urma căruia premierul îşi păstrează imunitatea pentru acuzaţiile de conflict de interese.

Ambasada Olandei:

"După cum am mai declarat anterior, Olanda crede cu tărie că legea ar trebui aplicată le fel tuturor oamenilor. Evoluţiile recente din Parlament ridică probleme mai largi privind atitudinile faţă de justiţie şi corupţie din România. Această preocupare a fost scoasă în lumină în prima parte a anului în raportul MCV pe 2015 al Comisiei Europene. Dăm o importanţă foarte mare recomandărilor din raportul MCV. Avem încredere că România şi toate instituţiile sale le iau în considerare", a transmis Ambasada Olandei, printr-o postare pe Facebook.

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România

"Guvernul Marii Britanii recunoaşte importanţa luptei împotriva corupţiei în România şi necesitatea ca instituţiile sistemului judiciar să poată acţiona cu imparţialitate şi în spiritul unei independenţe depline. Acest principiu este de altfel menţionat şi în rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei, documente ce subliniază rolul important al Parlamentului în acest efort conjugat.

Înainte de Summitul G7 din Germania, prim-ministrul britanic David Cameron a atras atenţia asupra corupţiei ca ameninţare la adresa prosperităţii şi securităţii statelor, oriunde în lume. Premierul Cameron a anunţat că Marea Britanie va coordona o agendă anticorupţie pe parcursul anului următor, culminând cu un summit dedicat luptei împotriva corupţiei găzduit la Londra în 2016.

Ambasada Marii Britanii nu comentează cazurile individuale, iar situaţiile care vizează Guvernul României reprezintă un subiect ce trebuie gestionat de cetăţenii României.", transmite Ambasada Marii Britanii şi printr-un comunicat de presă citat de HotNews.

Reamintim ca majoritatea parlamentară a votat marţi pentru respingerea cererii de urmărire penală a premierului Ponta. Cu 231 de voturi din cele 351 valabil exprimate, deputaţii au hotărât că premierul nu trebuie să răspundă în faţa Justiţiei pentru numirea în funcţia de ministru a lui Dan Şova, numire care, potrivit procurorilor DNA este asimilabilă conflictului de interese.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor