Iohannis, reacţie după votul în cazul Ponta: E o dovadă de maximă iresponsabilitate şi de sfidare la adresa cetăţenilor

Victor Ponta şi Klaus Iohannis
Victor Ponta şi Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat nemulţumirea faţă de refuzul Camerei Deputaţilor de a aproba începerea urmăririi penale, pentru conflict de interese, pe numele premierului Victor Ponta.

"Îmi menţin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucţioneze actul de justiţie. Regret faptul că astăzi coaliţia de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecţie pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale. Este o dovadă de maximă iresponsabilitate şi de sfidare la adresa cetăţenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiţia să-şi facă datoria, sunt dispuşi să distrugă instituţia Parlamentului, aşa cum ar trebui ea să funcţioneze într-un stat de drept, şi să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană.

Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetăţeni, care a fost unul foarte clar: stop corupţiei, politică făcută cu integritate şi responsabilitate. În continuare consider că soluţia pentru ieşirea din actuala situaţie este demisia domnului Victor Ponta din funcţia de prim-ministru.", a declarat preşedintele.

Majoritatea parlamentară a votat, marţi, pentru respingerea cererii de urmărire penală a premierului Ponta. Cu 231 de voturi din totalul de 351 de voturi valabil exprimate, deputaţii au hotârât că premierul nu trebuie să răspundă în faţa Justiţiei pentru numirea în funcţia de ministru a lui Dan Şova, numire care, potrivit procurorilor DNA este asimilabilă conflictului de interese, Ponta beneficiind, în trecut, de foloase de pe urma acestuia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.