Cazul Ponta trage leul în jos

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

"Incertitudinile politice interne au continuat să afecteze leul luni, acesta încheind şedinţa cu o depreciere de 0,4%, aproape de 4,47/EUR", se arată într-un raport al bancherilor de la ING, publicat de hotnews.

În raportului destinat investitorilor experţii ING apreciază că deşi presiunile negative pe moneda naţională au venit şi pe fondul ştirilor privind Grecia, - alte monede regionale depreciindu-se de asemenea - etc., evoluţia leului este ghidată mai ales de factori interni.

Ne aşteptăm, astfel, că presiunile de depreciere să persiste. Deşi este improbabil ca Parlamentul să aprobe astăzi retragerea imunităţii premierului Ponta (pentru a începe urmărirea penală a prim-ministrului), am putea vedea ceva presiuni din partea instituţiilor UE, în condiţiile în care presa relatează că Parlamentul European pregăteşte o dezbatere pe această temă", se mai arată în raport.

Un vot favorabil premierul putea sprijini leul pentru moment, dar ne aşteptăm ca presiunile de depreciere să continue, se mai spune în raport, mai susţin bancherii.

Articolul original poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie