Alţi cinci medici de la Spitalul de Arşi arestaţi preventiv

Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)

Curtea de Apel Bucureşti a dispus marţi arestarea altor cinci medici implicaţi în dosarul operaţiilor estetice ilegale de la Spitalul de Arşi. Totodată, instanţa a respins, de asemenea marţi, contestaţiile faţă de arestarea preventivă formulate de managerul spitalului de arşi şi alţi doi medici arestaţi în urmă cu zece zile. Decizia Curţii de Apel este definitivă.

În cazul celorlalţi medici de la Spitalul de Arşi pentru care procurorii au propus arestarea preventivă: Ioan Costică, Ghiţă Plujdescu, Florica Guşă, Elena Cristina Isac, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Pârască, Ivan Vătămănescu, Aurelia Isac precum şi al unei angajate a unei clinici private, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar.

Reamintim că Vitalie Stan, managerul Spitalului de arşi, Nicolae Antohi, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică, precum şi medicii Elena Cristina Isac, Ioan Costică, Ghiţă Plujdescu, Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Pârască, Ivan Vătămănescu angajată a unei clinici private, au fost reţinuţi în 25 aprilie.

Două zile mai târziu, Vitalie Stan, Nicolae Antohi şi Elena Cristina Isac au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Tribunalul Bucureşti în timp ce pentru restul medicilor, instanţa a dispus cercetarea sub control judiciar. Decizia Tribunalului Capitalei a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, atât de cei arestaţi, cât şi de procurori.

În cazul celorlalţi şapte reţinuţi pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar. Marţi, CAB a respins contestaţiile celor trei medici şi a dispus arestarea preventivă a medicilor Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Pârască, Ivan Vătămănescu, Aurelia Isac precum şi a asistenta Carmen Florea, angajată a unei clinici private, care îi trimitea clienţi doctorului Antohi.

Conform procurorilor, medicii foloseau fără drept logistica spitalului de stat, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti şi, pe lângă faptul că luau mită sume importante de bani pentru efectuarea operaţiilor, ulterior mai şi decontau ilegal serviciile medicale, pe baza diagnosticelor false, prejudiciind astfel Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

În urma scandalului iscat ca urmare a ilegalităţilor constate la Spitalul de Arşi, Ministerul Sănătăţii a dispus controale la 77 de spitale din ţară, verificările urmând să se facă prioritar la secţiile de chirurgie.