Alina Gorghiu: „Pe agenda Parlamentului ar trebui să se afle un Cod al incompatibilităţilor”

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a susţinut, miercuri, că pe agenda Parlamentului ar trebui să se afle un Cod al incompatibilităţilor, "mai simplu şi mai pe înţelesul tuturor", relatează Agerpres.

"La Liga aleşilor locali pe care o vom ţine la sfârşitul acestei săptămâni la Braşov vom discuta despre un Cod al incompatibilităţilor. Subiectul acesta trebuie neapărat să fie pe agenda Parlamentului. Sunt aproape 300 de legi care conţin prevederi legate de incompatibilităţi ceea ce este absolut nefiresc şi vor trebui generate acte mult mai simple, pe înţelesul tuturor", a declarat miercuri co-preşedintele PNL.

Gorghiu a mai adăugat că PNL doreşte că legislaţia să fie ''cât mai închegată şi coerentă'' şi că partidul său ia foarte în serios "proiectul de recredibilizare a Parlamentului", recredibilizare la care s-a referit şi Klaus Iohannis recent.

Reamintim că declaraţiile Alinei Gorghiu vin în contextul în care, la începutul acestei luni, atât Vasile Blaga, cel de al doilea co-preşedinte al PNL cât şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au vorbit despre "necesitatea" unui nou Cod al incompatibilităţilor.

Mai mult, potrivit presei, liderii PSD i-au solicitat ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc să se ocupe de acest Cod care ar urma să reglementeze mai clar acest domeniu unde au căzut "victime" atât de mulţi dintre aleşii ţării şi să reunească toate prevederile care se regăsesc acum în celelalte legi pentru ca demnitarii să ştie "ce au şi ce nu au voie să facă" înainte de a candida. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.