Iohannis despre votul prin corespondenţă: "Sunt cu ochii pe Parlament"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Prezent, marţi, la conferinţa „SMART DIASPORA 2020 : Cum valorificăm potenţialul strategic al diasporei româneşti”, preşedintele Iohannis a afirmat că este "cu ochii pe Parlament", pentru a adopta cât mai repede votul prin corespondenţă, relatează stiripesurse.ro

"Sunt cu ochii pe Parlament pentru a adopta cât de repede votul prin corespondenţă. Asigurarea condiţiilor pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora este esenţială. Partidele politice, după consultările de la Cotroceni, s-au angajat să introducă votul prin corespondenţă. Sper ca până la finalul acestei sesiuni parlamentare să îşi onoreze promisiunea", a declarat Iohannis.

Reamintim în context că miercuri, 16 septembrie, şeful statului se va adresa camerelor reunite ale Parlamentului. Cel mai probabil, Iohannis va vorbi şi despre votul prin corespondenţă, arată sursa citată.

Mai menţionăm că proiectul de lege a fost iniţiat de PNL, Alina Gorghiu afirmând, în repetate rânduri, că acest act normativ este "proiectul de suflet al liberalilor." De altfel, Iohannis a ieşit preşedinte şi "pe mâna" celor din Diaspora, care au stat la cozi uriaşe pentru a da un vot "anti-Ponta." Modul în care au fost trataţi românii din străinătate i-a revoltat şi pe alegătorii din ţară, ceea ce a răsturnat calculele electorale ale PSD.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.