Senatul a respins moţiunea simplă "Transporturile sub guvernarea PSD sau drumurile care nu duc nicăieri"

Lucrări în Plenul Senatului
Lucrări în Plenul Senatului (Epoch Times România)

Plenul Senatului a respins marţi moţiunea simplă a PNL "Transporturile sub guvernarea PSD sau drumurile care nu duc nicăieri", relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în favoarea moţiunii au votat 56 de senatori, 78 au votat împotrivă iar 6 s-au abţinut.

Reamintim că moţiunea a fost depusă în Senat în data de 8 septembrie, scopul demersului fiind, potrivit co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu, să se tragă un semnal de alarmă în legătură cu proiectele din domeniu şi cu absorbţia fondurilor europene.

Ca bilanţ al ”performanţelor” în acest domeniu, Gorghiu enumeră următoarele: "niciun kilometru de autostradă început de la zero, 3 miliarde de euro din fonduri europene pierduţi, o autostradă inaugurată cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale, care pune în pericol siguranţa oamenilor. Drumul spre nicăieri al infrastructurii româneşti este meritul de necontestat al miniştrilor PSD."

"Valoarea totală a proiectelor asumate în Master Planul General de Transport este de 45 de miliarde de euro. Documentul prevede, printre altele: 1.300 kilometri autostradă, investiţie de 13.8 miliarde Euro; 1.825 kilometri drumuri expres, investiţie de 9.9 miliarde Euro; 2.874 kilometri drumuri TransRegio, investiţie de 1.69 miliarde Euro; 343 kilometri drumuri TransEuro, investiţie de 190 milioane Euro; 2.883 kilometri reabilitări de cale ferată cu viteze sporite, investiţie de miliarde de euro. Moţiunea PNL trage un semnal de alarmă: cu un ministru absent şi dezinteresat, proiectele de infrastructură şi absorbţia banilor europeni pentru transporturi nu au nicio şansă de a fi scoase din amorţeală", mai preciza Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne