Kelemen Hunor a propus Guvernului ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat miercuri că a propus Guvernului ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat, relatează Mediafax. Totodată, liderul formaţiunii maghiare s-a declarat convins că "decapitarea conducerii" nu va rezolva problema televiziunii, ci este nevoie de un plan de restructurare a instituţiei.

"Trebuie găsită o soluţie la nivel guvernamental. Prima variantă ar fi o discuţie cu Comisia Europeană şi o discuţie foarte serioasă despre datoria Televiziunii Române către bugetul de stat. Eu am propus, şi sunt convins că se poate realiza, ştergerea datoriei către bugetul de stat. Până când nu se va şterge această datorie, e puţin probabil că televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a cumulat datoriile. Decapitarea televiziunii, decapitarea conducerii nu va rezolva problema. Nu dispar datoriile şi nu vor fi mai mulţi bani, de aceea eu resping din start această soluţie", a declarat Kelemen Hunor într-o conferinţă de presă.

Liderul UDMR a mai adăugat că ştergerea datoriilor TVR către bugetul de stat trebuie urmată de o restructurare a instituţiei, declarându-se convins că, în momentul de faţă, o discuţie politică pe această temă "ar strica şi mai mult".

"Dacă Guvernul nu doreşte acest lucru, adică ştergerea datoriei către stat, atunci ar fi o soluţie modificarea legii de funcţionare, în sensul de a prelua toate cheltuielile Televiziunii Române, sigur, în anumite limite, nu este nici bugetul statului o fântână fără fund", a adăugat Hunor.

Hunor a mai precizat că această soluţie nu trebuie să presupună transformarea jurnaliştilor Televiziunii Române în funcţionari publici şi şi-a exprimat speranţa că liderii politici vor discuta, în cursul acestei luni, situaţia TVR.

Reamintim că marţi, liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat un apel către parlamentarii din Opoziţie, cerându-le să fie prezenţi în comisiile reunite de cultură, unde se va discuta salvarea TVR. Dragnea a mai precizat că raportul de la Comisiile de buget-finanţe asupra modului în care au fost gestionaţi banii la televiziunea publică este negativ şi că nu este de acord sub nicio forma cu mărire taxei pe care o plătesc românii:

„Este şi o cerere din partea conducerii TVR să mărim taxa pe care o plătesc cetăţenii. Ori refuzăm categoric să luăm în calcul această situaţie. Avem un management care se pare că nu este foarte bun şi noi mărim cheltuielile, mărim datoriile şi ca să ne susţinem punem tot oamenii să aibă taxe mărite pentru a putea continua această stare de lucruri”, a mai adăugat Dragnea.

TVR este condusă actualmente de Stelian Tănase, pe care, reamintim, angajaţii instituţiei l-au acuzat în repetate rânduri de incompetenţă, dublată de aroganţă.

PNL şi-a exprimat, de asemenea, miercuri, o poziţie vis-a-vis de TVR, Alina Gorghiu declarând că nu va accepta propuneri din partea PSD privind schimbarea sau politizarea TVR, ci aşteaptă o soluţie din partea Guvernului pentru rezolvarea blocajului televiziunii publice, în caz contrar formaţiunea sa urmând să facă front comun cu UDMR.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne