Stelian Tănase, pe punctul de a deveni "istorie". Raportul de activitate al TVR respins în Parlament

Stelian Tănase
Stelian Tănase (Epoch Times România)

Comisiile reunite de Cultură ale Parlamentului au respins, miercuri, raportul de activitate al TVR cu 17 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” şi o abţinere. Acest rezultat reprezintă, practic, un blam pentru actuala conducere a TVR, ceea ce va duce la demiterea lui Stelian Tănase şi a Consiliului de Administraţie al TVR, relatează evz.ro.

Potrivit sursei citate, PNL şi UDMR au boicotat şedinţa, convocată de PSD, cu toate acestea a fost cvorum, fiind prezenţi 19 parlamentari din totalul de 35. Decizia finală privind demiterea şefului TVR, Stelian Tănase va fi luată în plenul reunit al Parlamentului.

Reamintim că marţi, 8 septembrie a.c., liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat un apel către parlamentarii din Opoziţie, cerându-le să fie prezenţi în comisiile reunite de cultură, unde se va discuta salvarea TVR. Dragnea a mai precizat că raportul de la Comisiile de buget-finanţe asupra modului în care au fost gestionaţi banii la televiziunea publică este negativ şi că nu este de acord sub nicio formă cu mărirea taxei pe care o plătesc românii:

„Este şi o cerere din partea conducerii TVR să mărim taxa pe care o plătesc cetăţenii. Ori refuzăm categoric să luăm în calcul această situaţie. Avem un management care se pare că nu este foarte bun şi noi mărim cheltuielile, mărim datoriile şi ca să ne susţinem punem tot oamenii să aibă taxe mărite pentru a putea continua această stare de lucruri”, a mai adăugat Dragnea.

O zi mai târziu, UDMR-ul a anunţat, prin Kelemen Hunor, că a propus Guvernului ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat şi şi-a exprimat convingerea că "decapitarea conducerii" nu va rezolva problema televiziunii, ci este nevoie de un plan de restructurare a instituţiei.

PNL şi-a exprimat, de asemenea, miercuri, o poziţie vis-a-vis de TVR, Alina Gorghiu declarând că nu va accepta propuneri din partea PSD privind schimbarea sau politizarea TVR, ci aşteaptă o soluţie din partea Guvernului pentru rezolvarea blocajului televiziunii publice, în caz contrar formaţiunea sa urmând să facă front comun cu UDMR.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne