Gorghiu despre Nicuşor Dan: "Cred că poate fi o soluţie bună pentru un loc în administraţia Bucureştiului"

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)

Pe fundalul resetării competiţiei pentru Primăria Capitalei, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi-a exprimat marţi, la Adevărul Live, interesul pentru o discuţie cu Nicuşor Dan, una dintre cele mai respectate personalităţi ale societăţii civile.

"Este unul dintre candidaţii care mi-au atras atenţia încă de la alegerile trecute. L-am urmărit cu interes. A reuşit să cucerească online-ul la momentul acela, mi-aş dori un dialog cu domnia sa, mi-aş dori un profil în echipă.", a declarat Gorghiu, întrebată cum vede candidatura lui Nicuşor Dan, care, reamintim, şi-a exprimat intenţia de a intra în cursa pentru primăria municipiului Bucureşti.

"N-am avut până acum o discuţie faţă în faţă cu Nicuşor Dan, dar întrebările dvs. mă îndeamnă să-l provoc la o discuţie. Eu cred că poate fi o soluţie bună pentru un loc în administraţia Bucureştiului, nu ştiu dacă primar sau city-manager, dar cred că este un om priceput.", a adăugat Gorghiu.

Contactat de Epoch Times, Nicuşor Dan a declarat că, pentru moment nu avut nicio discuţiei oficială cu PNL-ul pe tema sprijinirii candidaturii sale la primărie.

"E prematur să discutăm acum, să ajungem să vedem programele, oamenii, acum e prematur." a adăugat Nicuşor Dan, întrebat dacă ar accepta o astfel de propunere venită din partea liberalilor.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, în contextul arestării lui Sorin Oprescu pentru luare de mită, preşedintele Grupului de Iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a confirmat că intenţionează să candideze pentru postul de primar.

"Acest eveniment al vecinilor noştri (conferinţa de presă a avut loc într-o clădire din apropierea sediului DNA n.r.) ne forţează să anunţăm ceva ce voiam să anunţăm mult mai târziu, veţi vedea un eveniment de candidatură, cu propuneri pentru directori, cu proiect cu tot, răspunsul este da.", a declarat Nicuşor Dan, întrebat de presă dacă se gândeşte să candideze la postul de primar al Capitalei.

Întrebat de jurnalişti dacă ar accepta sprijinirea candidaturii sale de către un partid politic parlamentar, Nicuşor Dan a confirmat că orice partid politic care doreşte să-i susţină candidatură fără să ceară nimic în schimb, va fi binevenit. În ceea ce priveşte negocieri concrete cu partide, acestea ar putea avea loc în viitor,în funcţie de programe politice etc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne