Alina Gorghiu cere demisia ministrului Sănătăţii şi a premierului Victor Ponta

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a cerut, marţi, demiterea ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pentru problemele legate de implementare a cardurilor de sănătate, relatează Mediafax. Totodată, liberală îi cere premierului Ponta să-şi asume responsabilitatea politică pentru gravele probleme din sistemul de sănătate şi să plece şi din funcţie.
Alina Gorghiu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
05.05.2015

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a cerut, marţi, demiterea ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pentru problemele legate de implementarea cardurilor de sănătate, relatează Mediafax. Totodată, liberala îi cere premierului Ponta să-şi asume responsabilitatea politică pentru gravele probleme din sistemul de sănătate şi să plece şi din funcţie.

”În timp ce sute de românii stau la cozi să-şi ridice cardurile de sănătate, medicii nu pot elibera reţete, iar pacienţilor li se refuză compensarea medicamentelor şi, chiar mai grav, în unele cazuri, internarea, ministrul Sănătăţii dă indicaţii de la mii de kilometri, din turneul arab al premierului. Ministrul Bănicioiu a ales ca, în perioada de debut a implementării cardului de sănătate, să plece în delegaţia oficială a premierului. PSD este efectiv un partid bolnav, fără şanse de a se face bine vreodată, iar ministrul Sănătăţii a devenit un pericol pentru sănătatea publică”, a declarat Gorghiu, pentru Mediafax.

Copreşedintele PNL a mai menţionat că, aşa cum Bănicioiu şi Ponta au promovat împreună, ca lideri de tineret ai PSD, şi împart deplasările externe ale Guvernului, tot împreună ar trebui să şi plece din funcţie şi a cerut demisia/demiterea lui Bănicioiu, până aterizează avionul oficial care-i va aduce pe cei doi înapoi din ţările arabe şi asumarea responsabilităţii politice de către prim-ministru pentru gravele probleme din sistemul de sănătate.

Alina Gorghiu a mai declarat că a menţionat că nu se referă numai la ultima criză, cea a cardurilor de sănătate, ci şi la scăderea ratei de vaccinare de la 95 la sută în 2013, la 80 la sută în 2013, o cotă considerată de specialişti drept periculoasă şi la condiţiile aproape inumane din spitalele din România şi, în general, la modul dispreţuitor în care sunt trataţi, de către stat, atât doctorii cât şi pacienţii.

Reamintim că la casele de sănătate din întreaga ţară s-au format luni cozi, oameni aşteptând ore în şir pentru a intra în posesia cardurilor, obligatorii pentru orice vizită la medic. Mulţi asiguraţi s-au plâns că atunci când au ajuns la medic sau la spital li s-a spus că nu pot primi îngrijiri medicale în lipsa documentului, a relatat digi24.ro.

Mai mult, potrivit sursei citate, medicii de familie au declarat că nu au putut activa cardurile pacienţilor lor datorită faptului că sistemul informatic nu funcţionează corespunzător şi apar mesaje de eroare, ceea ce întârzie consultaţiile.

''Azi (n.r. - luni) a fost un calvar pentru medicii de familie şi pentru pacienţi. Probabil, reţeaua nu e pregătită să preia un volum de informaţii atât de mare şi de aici disfuncţionalităţile ce ţin de timp şi de anumite manevre, ce nu pot fi finalizate'', a declarat secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul de familie Irina Badrajan, pentru Agerpres, adăugând că astfel de disfuncţionalităţi au fost semnalate şi de alţi colegi medici de familie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor