ALDE începe să pună condiţii. Nu va susţine un guvern în care nu e reprezentat

Nici nu s-au închis bine urnele şi cei de la ALDE, intraţi în Parlament cu puţin peste pragul electoral, năzuiesc deja spre posturi de miniştri şi secretari de stat într-un viitor Guvern PSD.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

ALDE nu va accepta să susţină un guvern PSD dacă nu va fi reprezentat la nivel de miniştri şi secretari de stat, alternativa fiind intrarea partidului în opoziţie, au declarat, luni, pentru Mediafax, surse din interiorul formaţiunii conduse de Tăriceanu.

”Nu vom accepta să fim doar într-o majoritate parlamentară fără a fi în guvern. Ori suntem în guvern, ori mergem în opoziţie”, au declarat sursele.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care luni, după alegeri, în spaţiul public s-a vehiculat informaţia că partidul lui Tăriceanu şi Constantin ar putea fi invitat să sprijine guvernul doar ca parte a unei majorităţi parlamentare, fără a primi şi posturi de miniştri şi secretari de stat.

Reamintim că luni seara, după ce exit-pollurile au indicat victoria zdrobitoare a PSD, întrebat dacă va face un protocol cu ALDE pentru nominalizarea unui singur premier, Dragnea a arătat că partidul său se va ţine de cuvânt.

"Da, noi ne ţinem de ceea ce am stabilit, cred că şi ei se ţin. (...) Mâine sigur mă văd cu domnul Tăriceanu", a declarat liderul PSD, citat de Pro Tv.

"În mod cert, după alegeri, nu ştiu dacă în noaptea alegerilor sau a doua zi, dar sigur că odată partidul nostru, validat de electorat, având un candidat la funcţia de prim-ministru, va merge la negocieri cu PSD, având în vedere că nu putem să mergem mai departe să propunem Cotroceniului decât un singur candidat la funcţia de prim-ministru”, declara, la rândul său, Tăriceanu, înainte de alegeri.