Şeful PSD: Dîncu nu e luat în calcul ca propunere de premier. Nu am zis încă Nu la varianta Dragnea

Vicepremierul Vasile Dîncu nu va ocupa funcţia de premier al PSD după alegeri, a dezvăluit liderul social-democraţilor Liviu Dragnea, care nu exclude varianta ca el însuşi să ocupe mult râvnita funcţie de la Palatul Victoria.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD - marele câştigător al alegerilor - exclude o eventuală alianţă pentru viitoarea guvernare cu PNL, USR şi PMP, dar nu şi cu UDMR, a declarat luni seară, după exit-poll-uri, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

"Vorbim mai întâi în partid (despre o colaborare cu UDMR - n.r.), după care vorbim cu colegii de la ALDE şi împreună stabilim calea de urmat. Nu avem de gând să facem alianţă cu PNL, USR sau cu PMP-ul", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va face un protocol cu ALDE pentru nominalizarea unui singur premier, Dragnea a arătat că PSD se va ţine de cuvânt. "Da, noi ne ţinem de ceea ce am stabilit, cred că şi ei se ţin. Mâine sigur mă văd cu domnul Tăriceanu".

"Dacă nu intră PMP-ul în Parlament, PSD-ul se duce singur peste 50%, dar ceea ce am vorbit cu partenerii de la ALDE rămâne în picioare şi vom face alianţa. Evident însă că viitorul premier va fi de la PSD", a afirmat, la Antena 3, liderul PSD.

Deşi a refuzat să dea numele propunerii PSD pentru funcţia de premier, Dragnea a subliniat că vicepremierul Vasile Dîncu nu este luat în calcul. "Nu am zis încă NU la varianta Dragnea", a adăugat şeful PSD.