Rezultate parţiale alegeri. PSD ia grosul mandatelor, USR a treia forţă politică, PMP a prins şi el trenul

Abia intraţi în viaţa politică, cei de la USR devin a treia forţă politică a ţării, într-un Parlament majoritar PSD-ALDE. Liberalii se clasează pe locul doi ca număr de mandate, iar PMP intră şi ei, la limită, în Legislativ.
Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen
Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen (Epoch Times România)

Potrivit datelor parţiale comunicate de Biroul Electoral Central, PSD a obţinut la Senat 46,09% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel naţional, iar la Camera Deputaţilor un scor similar, respective 45,9%.

Clasaţi pe locul 2 după social-democraţi, liberalii Alinei Gorghiu ar fi obţinut 19,88% din locuri din Camera Deputaţilor şi 20,26% din mandatele de senatori, după procesarea a 99% dintre voturi, relatează Agerpres.

Devenit cea de a treia forţă a ţării, USR a obţinut 8,55% la Senat şi 8,49% la Camera Deputaţilor.

Clasaţi imediat după USR, cei de la UDMR vor avea 6,28% din locurile de la la Senat şi 6,29% din mandatele de deputat.

ALDE-ul lui Călin Popescu Tăriceanu a obţinut 6,07% la Senat şi 5,64% la Camera Deputaţilor iar PMP-ul - care ieri seară a trecut prin emoţii considerabile, nefiind clar dacă a prins trenul - a obţinut 5,34% la Senat şi 5,06% la Camera Deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne