Ajung sau nu maidanezii din România la bordeluri zoofile din Germania?

Potrivit unei ştiri din cadrul emisiunii Observator din data de 03.03.2015, a Antenei 1, maidanezii din România ar ajunge în bordeluri de zoofili din Germania.
A. D.
06.03.2015

alte articole

Adăpost public Pallady (Facebook)
A. D.
06.03.2015

Potrivit unei ştiri din cadrul emisiunii Observator din data de 03.03.2015, a Antenei 1, maidanezii din România ar ajunge în bordeluri de zoofili din Germania.

Ca dovadă a celor afirmate în emisiunea de ştiri, au citat un text în care o doamnă din Germania a povestit cum a plătit 250 de euro pentru a salva un animal dintr-un bordel.

“O femeie din Germania a povestit cum a plătit 250 de euro pentru a salva un animal dintr-un bordel. Nici după şase luni câinele nu vroia să iasă din casă, din cauza traumelor.” – Observator – Antena 1.

Mergând pe firul dovezilor expuse, Epoch Times descoperă că textul este prezentat pe un blog din Germania, nicidecum în presa germană. Blog-ul îl puteţi viziona aici

Doamna Karin Burg, cea care deţine acest blog, nu este jurnalist, iar blogul este destinat criticii celor din protecţia animalelor (tierschutzkritisch), după cum îl descrie chiar ea.

Textul tradus în română sună cam aşa:

“Rar m-a descumpănit un apel telefonic aşa, că cel primit de la o doamnă din zona Mainz, care ar fi vrut să facă o faptă bună şi ne-a oferit un loc de foster. În timpul convorbirii am aflat că este posesoarea unei căţeluşe din România, pe care ar fi cumpărat-o acum 5-6 luni din Koblenz. Acest căţel nu a fost scos niciodată în afara casei, face în continuare în casă pe un prosop. Animalul este fricos şi nu a avut nici o şansă sa îl scoată afară. Câinele provine de la o organizaţie care funcţionează dintr-un bordel. Câinele i-a fost dat într-o cuşcă şi a plătit 250 €. Câinele a fost scos abia acasă din cuşcă şi observat. Pentru că povestirea mi s-a părut ciudată am verificat informaţiile în timpul apelului pe net. Într-adevăr s-au confirmat cele spuse de ea. Ştiam de existenţa a multe "organizaţii" care activează pe Facebook şi cărora nu le pasă de protecţia animalelor, ci au alte motive. Dar nu ştiam că există în continuare persoane care, în ciuda avertismentelor cu privire la introducerea ilegală a câinilor din România, Bulgaria, etc., cumpără câini chiar şi dintr-un bordel, nu se uită la câine nici măcar, ci deschid cuşca abia acasă. Câinele, căruia îi lipseşte numai socializarea, îşi va petrece acum viaţa într-o locuinţă. Oricui îi este clar că asta nu are nimic de-a-face cu protecţia animalelor. Sunt aşa şocată cu privire la convorbirea avută, că îmi trebuie mai întâi o noapte de somn să îmi pot pune ordine în idei.” – textul prezentat la ştirile din Observator de pe blogul doggennetz.de.

Potrivit unor site-uri din Germania, Karin Burg este o persoană controversată, deseori acuzată de procese nefondate cu asociaţii mari de protecţie a animalelor din Germania.

De pe site-ul geraţi.de si sage-die-wahrheit.de, cu trimitere şi către alte site-uri, se pot afla aceste amănunte.

Cât despre acuzaţiile pe care le face, referitor la câinele salvat dintr-un” bordel”, Tanja Klein, cea care deţine asociaţia “Tierengel Grenzenlos” din Koblenz de unde a fost preluat căţelul, se pare că închiriază des camere prostituatelor. Menţionăm că în Germania prostituţia este legală. Informaţiile ne-au parvenit de la persoane din Germania, care cunosc activitatea asociaţiilor de protecţie din ţara lor.

Astfel, singura asociere a cuvântului “bordel”, este aceea de casă de toleranţă, nu a unui bordel de zoofili, care este ilegal, iar în Germania amenda pentru practicarea zoofiliei ajunge şi până la 25.000 de euro.

Referitor la cei 250 de euro plătiţi de doamna care a preluat căţelul, trebuie menţionat că în Germania şi în mai multe ţări, se practică taxa de adopţie din adăposturi, ea putând să ajungă la 250 de euro, costuri pentru îngrijirea animalelor, tratamente etc. cât şi de responsabilizare a adoptatorilor.

Reamintim că titular al 118 plângeri penale, controversatul şef al A.S.P.A. a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă că ONG-urile pentru protecţia animalelor s-ar face vinovate de “traficarea” a zeci de mii de câini pentru “zoofilie şi experimente” în Germania şi Danemarca, de constituirea unor reţele mafiote, de deturnarea unor fonduri, de relocarea a mii de câini prin păduri, de tentative de a repopula Bucureştiul cu câinii din adăposturile clandestine etc.

Nici Băncescu, coordonatorului ASPA, şi nici, mai nou, insinuările celor de la emisiunea Observator – Antena 1 nu prezintă dovezi concrete privind exportul maidanezilor din România către "bordelurile de zoofili".

Europarlamentarul Stefan Bernhard Eck a avut o primă reacţie a unui oficial străin faţă de declaraţiile calomnioase făcute de Răzvan Băncescu la adresa unor organizaţii de protecţie a animalelor din ţară şi din alte ţări din Europa, cerând în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 2 februarie, demisia lui Răzvan Băncescu.

"În interesul bunelor relaţii de stat dintre România şi Uniunea Europeană vă solicit să vă distanţaţi oficial de aceste declaraţii scandaloase ale angajatului d-voastră şi să dispuneţi măsuri adecvate împotriva lui, cum ar fi suspendarea din serviciu. În cazul în care spusele domnului Băncescu rămân fără reacţie corespunzătoare din partea dvs şi nu atrag nici alte măsuri disciplinare împotriva domnului Băncescu, va trebui să previn ca această campanie de calomniere este susţinută în mod vădit de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Dacă nu se vor lua măsuri voi cere Guvernului Germaniei şi Parlamentului European să reacţioneze printr-o notă de protest oficială. Am venit aici ca prieten al Bucureştiului nu ca opozant", a declarat Stefan Eck.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor