Vanga şi viitorul văzut prin ochii ei

Vangelia Dimitrova.
Vangelia Dimitrova. (Profeta Baba Vanga.)

Vanga, sau Vangelia Pandeva Dimitrova, s-a născut la 31 ianuarie 1911 în Strumica, Macedonia, şi a dus o viaţă modestă în ciuda numeroaselor celebrităţi care apelau frecvent la abilitatea sa de a prezice viitorul sau la cunoştinţele sale despre plantele medicinale. În Bulgaria, toată lumea îi cunoaşte numele.

La vârsta de 12 ani, aceasta şi-a pierdut vederea în urma unei tornade de nisip. Pe parcursul vieţii sale, de-a lungul celor două războaie mondiale, a suferit enorm din cauza sovieticilor. Chiar dacă nu-i plăcea să vorbească despre viitor, din bunăvoinţă, încerca să-i ajute pe oamenii care apelau la ea. În timpul vieţii sale şi-a prezis cu exactitate data morţii.

Se crede că Hitler, Stalin şi regele Boris au venit să-i ceară sfatul. Vanga a făcut mai multe profeţii, unele dintre acestea fiind prezise de asemenea de Nostradamus şi menţionate în Biblie.

Ca vindecător, ea sfătuia oamenii să folosească doar ierburi din ţara în care trăiesc. Chiar dacă nu se opunea medicinei moderne, spunea că este rău să abuzezi de medicamente deoarece ”îţi închid uşile prin care natura îţi repară balanţa din corp cu ierburi”.

Câteva dintre profeţiile Vangeliei, al cărei nume tradus din limba greacă înseamnă ”aducătorul de veşti bune”, au uimit lumea întreagă şi au ridicat o mulţime de întrebări cu privire la viitorul umanităţii şi cum se va desfăşura ultimul capitol al acestei ere.

În ultima înregistrare video, un agent KGB a întrebat-o, în repetate rânduri, ce se va întâmpla în viitor iar aceasta i-a răspuns:

”Nu-mi mai pune aceeaşi întrebare, nu-ţi imagina că nu ştii despre cine vorbesc eu... Fă-L liderul tău, numai El îţi poate arăta o cale clară. El va conduce scenariul. A fost deja în multe locuri din lume. În America, în Londra...

Agentul: ”Vorbeşti despre un viitor candidat la preşedinţie ? Oamenii îşi vor alege singuri pe cineva care îi va conduce.."

Vangelia: ”Când ai văzut tu că oamenii pot rezolva vreo problemă serioasă?... sunt toţi mincinoşi...”

Câteva dintre previziunile cunoscute ale Vangeliei:

A sfătuit conducerea Bulgariei să nu intre în cel de-al Doilea Război Mondial. Totuşi, Bulgaria a intrat în război alături de Hitler şi a suferit pierderi majore.

În anul 1942 şi 1943 regele Boris al III -lea al Bulgariei a vizitat-o pe Vangelia pentru a-i profeţi soarta. Aceasta i-a spus regelui că va muri pe 28 august 1943 iar deasupra palatului său se va ridica un steag roşu. Regele Boris a murit pe 28 august 1943 iar în toamna anul 1944 steagul sovietic flutura în capitala bulgară, Sofia.

În anul 1989, a spus ceva ce nu se putea înţelege la acea dată: ”Oroare, oroare! Fraţii americani vor cădea după atacul păsărilor de fier. Vulpile vor urla într-un tufiş iar sânge inocent se va vărsa”.

The World Trade Center au căzut în urma atacului de la 11 septembrie 2001. Cele două turnuri erau denumite şi fraţii sau gemenii, păsările de fier erau cele două avioane iar tufişul (în engleză bush - n.r. ) se referea la numele preşedintelui american din 2001. Cine erau "vulpile" care urlau în tufiş ne putem imagina doar. În timpul incidentului, peste 2.600 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 6.000 au fost rănite.

Vanga a prezis că al 44-lea preşedinte american va fi negru şi va fi ultimul. A prezis că acesta va intra în biroul său (Biroul Oval) după George Bush, ţara va fi lovită de crize economice iar lumea îşi va pune speranţele în el pentru a le rezolva, însă, în realitate va fi aproape invers. De asemenea, Nostradamus a prezis că al 44-lea preşedinte american va fi negru, va fi ”ultimul” şi va ajunge la putere într-o perioadă de criză.

În anul 1980, Vanga a prezis că ”la schimbarea secolului, în august 1999 sau 2000, Kursk va fi acoperit de apă iar întreaga lume îl va jeli”. Submarinul rusesc Kursk s-a scufundat în urma unui accident, în luna august 2000. Tot echipajul a murit iar veştile acestei tragedii s-au răspândit în întreaga lume.

Cele mai importante profeţii ale Vangeliei despre viitor fac referire la perioada prin care va trece omenirea înainte ca ”Cel care va semna contractul final pentru pacea planetei” să fie cunoscut tuturor.

Cel ce se va întoarce aşa cum a promis” va veni în Orient, idee împărtăşită şi de către Nostradamus. Totuşi, Vanga spune că ”va fi cunoscut” după anul 1987 iar Nostradamus spune că ”nu va fi cunoscut până în anul 1991”.

”Acum diferitele religii vor doar să beneficieze pentru luptele lor egoiste, însă timpul lor a trecut. Omenirea se va debarasa de aceste lanţuri”.

”Umanitatea va supravieţui trecând însă prin multe calamităţi şi evenimente violente. Minţile oamenilor se vor schimba. Vor veni timpuri grele, oamenii vor fi divizaţi în mai multe grupuri pe criterii de credinţă. Însă, într-o zi toate religiile vor dispărea! Va rămâne o singură învăţătură”.

”Cel ce va semna contractul final pentru pacea planetei” va aduce şi căderea ”Roşului” adică a Comunismului, o profeţie împărtăşită atât de Vanga cât şi de Nostradamus.

Totuşi, înainte de ”pacea planetei”, Pământul va trebui să treacă prin ”calamităţi (naturale sau făcute de mâna omului) şi evenimente violente ce vor veni într-o succesiune rapidă”. Vangelia, Biblia şi Nostradamus au descris într-un mod diferit evenimentele ce ar avea loc.

Cum a văzut Vanga perioada cea neagră a omenirii:

"Un vas s-a spart iar lichidul s-a împrăştiat. Am înţeles că oamenii din apropiere au fost infectaţi de la lichid şi nici măcar nu o ştiau. Într-o zi sau două, oamenii s-au îmbolnăvit şi au început să moară. Am văzut că se întâmpla în 4 oraşe diferite: New York, Los Angeles, San Francisco şi Salt Lake City. Boala începea cu nişte băşici albe de mărimea unei monede care apăreau pe tot corpul. Cei care aveau boala picau morţi într-o perioadă scurtă de timp, poate 24 de ore".

"Am văzut şi oameni care aveau un virus precum gripa dar care se răspândea chiar mai repede decât prima boală. Victimelor le curgea sânge pe nas, gură, ochi şi urechi. Aceste boli se răspândeau pe teritoriul Statelor Unite şi făceau sute de mii de victime".

"Economia şi electricitatea erau complet duse. Haosul şi anarhia stăpâneau peste America. Era foamete iar oamenii se panicau. Încercau în zadar să găsească de mâncare. Era de asemenea şi foarte puţină apă de băut iar cea rămasă era contaminată, aşa că persoanele care beau din ea se îmbolnăveau".

"Unii oameni îşi pierdeau minţile şi se organizau în bande care omorau oamenii ce încercau să scape din oraşe. Mulţi omorau fără motiv iar alţii omorau pentru mâncare sau pentru bunurile materiale ale victimelor".

"Legăturile de familie dintre soţ şi soţie, părinţi şi copii nu mai contau. Pentru mine, evenimentele care se afişau în faţa mea erau oribile, de nedescris şi aproape insuportabil de privit..."

"În timp ce mă uitam la aceste scene de haos, foc şi dezastru, am văzut că erau unele oaze de lumină răspândite peste Statele Unite. Aceste pete de lumină străluceau puternic prin întuneric şi erau într-un contrast cu restul scenei aşa că mi-au atras atenţia".

"Am putut vedea că aceste puncte de lumină erau oameni ce se adunau împreună. Lumina venea, de fapt, de la aceşti oameni şi am înţeles că lumina arăta bunătatea şi iubirea lor. Am înţeles apoi că se adunau împreună pentru protecţie şi, contrar cu ceea ce am văzut în altă parte, lor le păsa mai mult de ceilalţi decât de ei înşişi".

"Câteva grupuri erau mici şi aveau doar câteva sute de persoane însă alte grupuri erau formate din ceea ce părea a fi mii de oameni. Am realizat că aceste locuri de lumină, oraşe de lumină, au fost create înainte de atacul biologic şi multe dintre ele erau foarte organizate, de parcă ştiau ce va veni şi se pregăteau pentru asta. Nu am văzut cine sau cum le organiza, însă am văzut mulţi oameni care se chinuiau să ajungă la ele cu nimic altceva decât cu ceea ce puteau să care".

"Oraşele de lumină aveau mâncare iar aceasta era oferită celor care se alăturau grupului. În acest loc era pace şi siguranţă. Am văzut că grupurile violente nu-i ameninţau deloc pe aceştia şi îi ignorau complet".

"În timp ce m-am uitat la ei, am realizat că aceste oraşe de lumină erau temporare şi că într-o perioadă scurtă de timp oamenii care trăiau în interiorul lor se pregăteau să se ducă într-un alt loc. Nu ştiam unde se vor duce dar se părea că se adunau în munţi, se duceau către locuri mai înalte".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură