Băiatul este propriul său bunic ? (video)

.
. (Photos.com)

Un băieţel denumit în timpul examinărilor ”Sam” a adus dovezi convingătoare conform cărora este reîncarnarea bunicului său. Când Sam avea doar 18 luni şi tatăl său îi schimba scutecele, copilul i-a spus ”când eram de vârsta ta, eu obişnuiam să-ţi schimb scutecele”.

Doctorul Jim B. Tucker din partea Departamentului Psihiatric al Universităţii din Virginia a relatat povestea lui Sam în cadrul unei înregistrări postate pe site-ul universităţii. Tucker a examinat peste 2.500 de cazuri de copii care îşi aminteau de vieţile lor trecute.

Doctorul a dat câteva exemple dintre afirmaţiile uluitoare pe care Sam le-a făcut atunci când s-a uitat într-un vechi album cu fotografii.

Sam avea doar patru ani la moartea bunicii sale. In timp ce facea curăţenie in vechea casă, tatăl său a găsit un album vechi cu fotografii pe care l-a luat acasă.

Din câte ştiau părinţii, Sam nu văzuse niciodată cum arăta bunicul său. Atunci când se uitau prin album, Sam a arătat spre fotografia unei maşini şi a exclamat: ”Aceea este maşina mea!”. Era într-adevar prima maşină a bunicului, una de care a fost foarte ataşat in timpul vieţii sale.

Mama lui Sam a rămas totuşi destul de sceptică, mai ales că în credinţa baptistă nu se crede în reîncarnare. Aşa că aceasta a decis să-i facă un test.

Ea i-a arătat lui Sam o poza din copilărie a bunicului în care acesta era alături de alţi doi copii de vârsta sa. Sam a arătat cu degetul spre bunicul său şi a zis: ”Aici sunt eu”. Mama l-a corectat spunându-i: ”Acela este bunicul tău”. ”Nu, acela sunt eu”, a răspuns copilul.

Doctorul Tucker s-a uitat şi el la fotografii şi a spus că nu ar fi fost în stare să recunoască care din cei trei copii era bunicul, chiar dacă a văzut mai multe poze cu acesta.

Testele nu s-au oprit aici. Mama l-a întrebat apoi dacă îşi aminteşte altceva din viaţa lui anterioară, la care el a răspuns: ”cineva mi-a transformat sora într-un peşte”.
”Cine ?”, a întrebat mama. ”Oamenii răi”, a răspuns aceasta.

Sora bunicului său fusese omorâtă iar corpul neînsufleţit îi fusese aruncat într-un lac.
Tatăl lui Sam spune că băiatul nu auzise niciodată această poveste. Dr. Michael Shermer, editor la Skeptic Magazine, a întrebat în cadrul videoclipului: ”De unde ştim că aceste lucruri chiar au avut loc?”

El spune că sute de cazuri asemănătoare cu al lui Sam sunt bazate pe spusele părinţilor, iar evenimentele ies de cele mai multe ori denaturate din relatările părinţilor entuziasmaţi. De asemenea, părinţii pot influenţa copilul în foarte multe feluri.

Tucker luase deja posibilul entuziasm al părinţilor în calcul. El a înregistrat atitudinea iniţială a părinţilor şi nu a găsit nicio legătură între atitudinea acestora şi ceea ce spuneau copii.

Unii copii chiar au oferit explicaţii detaliate ale locurilor unde au trăit în vieţile anterioare. Vizitând locurile, cercetătorii au confirmat că sunt oameni care au murit recent în acele zone iar vieţile acestora se potriveau descrierilor oferite de copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură