Agenţie americană de sănătate publică avertizează existenţa unor cazuri misterioase de hepatită la copii

.
. (Photos.com)

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), agenţia de luptă împotriva epidemiilor în SUA au emis un aviz după ce s-a descoperit că există cazuri de infecţii cu adenovirus şi hepatită la copii din Alabama.

Ei au spus că un „grup de copii” a fost infectat atât cu hepatită, cât şi cu adenovirus, după ce medicii de la un spital mare din Alabama au emis o notificare către CDC în noiembrie 2021.

„Cinci cazuri de pacienţi pediatrici cu leziuni hepatice semnificative, inclusiv trei cu insuficienţă hepatică acută, care au avut de asemenea rezultate pozitive la testul pentru adenovirus”, au fost raportate de către spital. Copiii erau anterior sănătoşi şi niciunul nu avea COVID- 19.

„Eforturile spitalului de identificare a cazurilor au dus la descoperirea a încă patru pacienţi pediatrici cu hepatită şi infecţie cu adenovirus, adică un total de nouă pacienţi internaţi din octombrie 2021 până în februarie 2022”, a mai scris agenţia. Doi dintre aceşti pacienţi au necesitat un transplant de ficat. Niciun pacient nu a murit.

Citiți și Cazuri misterioase de hepatită severă la copii au apărut în SUA şi Europa. Medicii nu înţeleg cauza

În afară de cele nouă cazuri din Alabama, alte două au fost identificate în Carolina de Nord, au declarat oficialii departamentului de sănătate, pentru presa locală.

Autorităţile investighează acum o legătură între hepatita pediatrică şi cazurile de adenovirus. De asemenea, agenţia le-a cerut clinicienilor şi oficialilor de sănătate publică de stat să raporteze dacă există copiii sub 10 ani cu un nivel crescut de aspartat aminotransferază sau alanin aminotransferază, markere pentru probleme hepatice.

„Cazuri de hepatită pediatrică la copiii care au fost testaţi negativ pentru virusurile hepatitei A, B, C, D şi E au fost raportate la începutul acestei luni în Regatul Unit, inclusiv unii cu infecţie cu adenovirus”, a scris agenţia.

CDC a remarcat, de asemenea, că cinci copii au avut adenovirus tip 41, care „se prezintă de obicei sub formă de diaree, vărsături şi febră” şi „poate fi adesea însoţit de simptome respiratorii”.

Cel puţin 100 de copii cu vârsta sub 10 ani din Regatul Unit au fost diagnosticaţi cu hepatită acută dintr-o cauză necunoscută, au spus autorităţile britanice. Oficialii au ţinut să sublinieze că nu există „nicio legătură” între cazuri şi vaccinurile COVID-19.

Cazuri au fost găsite şi în Danemarca, Spania şi Ţările de Jos, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, într-un anunţ de marţi.

Hepatita este o inflamaţie a ficatului care poate fi cauzată de o infecţie virală, alcool, medicamente eliberate pe bază de prescripţie medicală, medicamente fără prescripţie medicală, acetaminofen, doze mari de suplimente din plante, toxine şi diverse afecţiuni medicale.

Virusurile hepatitei, care se răspândesc prin fluidele corporale, pot provoca, de asemenea, inflamaţie hepatică.

Simptomele includ dureri abdominale - şi anume în partea dreaptă sus a abdomenului chiar sub coaste - urină de culoare închisă, scaune deschise la culoare şi icter - îngălbenirea pielii şi a albului ochilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură