Cazuri misterioase de hepatită severă la copii au apărut în SUA şi Europa. Medicii nu înţeleg cauza

Unele cazuri sunt atât de severe încât necesită transplant de ficat
Un cercetător lucrează în laborator
Un cercetător lucrează în laborator (PHILIPPE HUGUEN / AFP / Getty Images)
A.P.
18.04.2022

Oficialii din domeniul sănătăţii publice din Europa şi SUA investighează apariţia a zeci de cazuri de hepatită severă la copiii mici.

Virusul care provoacă de obicei boala - hepatita A, B, C, D şi E - a fost infirmat în cazurile respective, ceea ce a făcut ca medicii să fie incapabili să explice motivul apariţiei acestora, potrivit presei centrale americane.

În multe cazuri, boala a fost atât de gravă, încât copiii au avut nevoie de un transplant de ficat. Din fericire, nu au fost raportate decese (cel puţin, nu încă).

OMS a declarat, vineri, că investighează 74 de cazuri de „hepatită acută severă” la copiii sub 13 ani din Regatul Unit şi Irlanda de Nord. Trei cazuri au fost raportate şi în Spania, a menţionat OMS. Nu este clar când au început să apară aceste cazuri, dar dintre primii 10 identificaţi în Marea Britanie, nouă s-au îmbolnăvit în martie şi unul în ianuarie 2022.

Dr. Wes Stubblefield, oficial medical districtual la Departamentul de Sănătate Publică din Alabama, a afirmat că toţi copiii pe care i-a văzut având această boală misterioasă nu prezentau alte boli.

Până acum, medicii nu au reuşit să găsească o „legătură evidentă” între cazuri, care au apărut la distanţe de mii de kilometri.

Cum toate formele de hepatită obişnuită au fost excluse, teoria principală actuală este apariţia unui virus diferit, numit adenovirus tip 41, probabil responsabil.

Însă medicii au spus că acest set de simptome este foarte neobişnuit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor