Actorul Eusebiu Ştefănescu s-a stins din viaţă la 70 de ani

Actorul Eusebiu Ştefănescu, în vârstă de 70 de ani, s-a stins din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul Militar din Bucureşti, a declarat pentru Mediafax soţia acestuia, Vali Ştefănescu.
Lumanare. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Flori Mladin
15.03.2015

Actorul Eusebiu Ştefănescu, în vârstă de 70 de ani, s-a stins din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul Militar din Bucureşti, a declarat pentru Mediafax soţia acestuia, Vali Ştefănescu.

"Avea o tumoră care s-a dovedit a fi cancer. A făcut radioterapie, dar tumora s-a extins", a declarat soţia actorului, precizând că aacesta a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus la Teatrul Mic din Capitală luni după ora 12.00. Regretstul actor va fi înmormântat, marţi, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din Bucureşti, în jurul orei 13.30.

În anul 2013, acesta a fost diagnosticat de medici cu o tumoare la cap şi până în prezent a fost operat de trei ori.

Eusebiu Ştefănescu a fost actor al Teatrului din Ploieşti timp de 16 ani, apoi a făcut parte din echipa Teatrului Mic şi a Teatrului Naţional din Capitală. A jucat în filme bine primite de public "Colierul de turcoaze", "Ringul", "Figuranţii", "Liceenii Rock'n'Roll", iar vocea lui a putut fi auzită în multe filme de animaţie. Acesta a fost, de asemenea, profesor universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Hyperion.

Ştefănescu s-a născut la Ploieşti, pe 3 mai 1944 şi a absolvit Institutul de Artă Cinematografică şi Film din Bucureşti în 1967.

Pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti a jucat într-o serie de spectacole, precum "Numele Trandafirului", de Umberto Eco, "Moartea unui comis voiajor", de Arthur Miller, "Şi mai potoliţi-l pe Eminescu", de Cristian Tiberiu Popescu, şi "Tărâmul celălalt", de Dusan Kovacevic.

Actorul a mai jucat în filmele: "Departe de Tipperary", "Ana", "Falansterul", "Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu", "Dragostea mea călătoare", "Destinaţia Mahmudia", "Noi, cei din linia întâi", "Pădurea de fagi", "Maria şi marea", "Vinovatul", "Telefonul", "Trahir", "Meurtres sous hypnose", "Merge şi aşa", "Despre morţi numai de bine", "Păcală se întoarce", "Duminica pierzi sau câştigi".

În 2013, Eusebiu Ştefănescu a fost numit Cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti.

Tot în 2013, Eusebiu Ştefănescu a fost premiat de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) pentru activitatea sa în domeniul filmului, teatrului şi învăţământului universitar.

Eusebiu Ştefănescu a publicat şi volumele "Retorica limbajului scenic - Magul captiv" (2003), "Magister vitae sau magia oralităţii" (2006), "Arhivarul clipei - Din culisele scenei" (2009), "Glasul sângelui" (2011) şi "Preschimbarea la faţă" (2012).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor