George Motoi s-a stins din viaţă la 79 de ani

Îndrăgitul actor George Motoi s-a stins din viaţă miercuri, la vârstă de 79 de ani, potrivit unui anunţ făcut de fiica acestuia pe pagina de Facebook a artistului
George Motoi s-a stins din viaţă la vârsta de 79 de ani. (Facebook)
Loredana Diacu
04.03.2015

Îndrăgitul actor George Motoi s-a stins din viaţă miercuri, la vârsta de 79 de ani, potrivit unui anunţ făcut de fiica acestuia pe pagina de Facebook a artistului, relatează Pro TV.

"Tatăl meu şi-a trăit viaţa cu discreţie şi demnitate, preţuind fiecare clipă frumoasă şi învăţând din greşeli, cu bucurie şi fără regrete. La fel a ales să părăsească această lume, discret şi demn. M-a rugat să-i promit că voi păstra discreţia asupra bolii şi asupra trecerii lui în nefiinţă. Am de gând să-mi respect această promisiune şi, vă rog şi pe voi să mă ajutaţi să fac acest lucru. Drum bun, TATA, spre ceruri ! Drum bun, GEORGE MOTOI, spre ceruri ! Raluca", este mesajul scris de fiica actorului pe reţeaua de socializare.

Potrivit presei, actorul, se luptă cu o boală necruţătoare de mulţi ani, însă şi-a dorit discreţie în legătură cu suferinţa sa.

George Motoi a fost, timp mai bine de 40 de ani actor al Teatrului Naţional, întrupând zeci de personaje atât pe scena TNB cât şi în piese la teatrele din Bacău, Cluj şi Piatra Neamţ.

Motoi a strălucit şi pe peliculă, interpretând rolul principal în peste 45 de filme, între care "Fraţii Jderi", "Adela" sau "Trandafirul galben". De asemenea, a regizat zeci de piese de teatru.

Potrivit cinemagia.ro, George Motoi s-a născut la Arman (Caliacra, Bulgaria). Actorul şi-a făcut cursurile primare în comuna Dudeşti, jud. Brăila, unde s-au stabilit părinţii după anul 1940.

Între anii 1950-1954 urmează studiile medii la Grupul şcolar agricol din Brăila şi Şcoala Populară de Artă din acelaşi oraş pentru ca în anul 1954 să intre la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

George Motoi şi-a început carierea în teatru Piatra Neamţ, unde, împreună cu toţi colegii de promoţie, a pus bazele unui nou teatru (Teatrul Tineretului de azi). În 1970, după ce interpretarea rolului Caligula din piesa cu acelaşi nume de Albert Camus, l-a propulsat printre actorii de prim rang ai ţării, Radu Beligan l-a invitat pe tânărul actor să vină la Naţionalul bucureştean, unde Motoi a adus bucurie iubitorilor de teatru mai bine de 40 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor