Acţiunile europene au scăzut la sfârşitul unei săptămâni dure pentru pieţe

Situaţia dezastruoasă de la bursele de acţiuni chineze se resimte şi pe pieţele europene, ale căror acţiuni au scăzut vineri. Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a scăzut vineri cu 0,7%.
(Captură Foto)

Acţiunile europene au scăzut vineri datorită temerilor generate de faptul că Beijingul ar putea părăsi pieţele bursiere ale regiunii, provocând pierderi usturătoare.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a scăzut vineri cu 0,7% şi cu aproximativ 6% în decursul întregii săptămâni trecute. La Londra, indicele DAX a scăzut cu 1,3%.

La sfârşitul unei săptămâni dure s-a aşezat un oarecare calm după ce agenţiile de reglementare din China, pentru a linişti investitorii panicaţi, au suspendat un nou mecanism capabil să întrerupă tranzacţiile în orice moment considerat critic pentru bursa chineză. Dar pesimismul încă pluteşte în aer.

“Piaţa încă se confruntă cu presiuni privind vânzările deoarece elementele de bază nu s-au schimbat. Creşterea economică chineză încetineşte şi, aşa cum este dovedit de rata lentă a creşterii economice, au loc, de asemenea, scurgeri de capital din Asia”, a explicat Francis Lun, director executiv al GEO Securities Limited.

În China, bursa s-a clătinat puternic vineri dimineaţă înainte să încheie ziua cu o creştere de 2 procente, conform Euronews.

Acţiunile au fost sprijinite de pieţele asiatice după ce China a ridicat valoarea yuanului pentru prima dată în peste 10 zile, reducând temerile că regimul chinez a pierdut controlul asupra monedei sale naţionale. În SUA, economia a generat 292.000 de locuri de muncă luna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie