9 sfaturi pentru îmbunătăţirea relaţiei cu partenerul

Este îmbucurător faptul că doreşti să-ţi îmbunătăţeşti relaţia cu partenerul. Nu este un lucru foarte uşor. Aceasta se datorează faptului că a şti ce să faci şi a face sunt două lucruri foarte diferite. De fapt, ar trebui să dăm mai multă atenţie unor aspecte pe care le tratăm deseori cu superficialitate.
(Photos.com)
Flori Mladin
12.04.2015
Este îmbucurător faptul că doreşti să-ţi îmbunătăţeşti relaţia cu partenerul. Nu este un lucru foarte uşor. Aceasta se datorează faptului că a şti ce să faci şi a face sunt două lucruri foarte diferite. De fapt, ar trebui să dăm mai multă atenţie unor aspecte pe care le tratăm deseori cu superficialitate.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să aveţi o relaţie mai bună cu partenerul.

1. Găsiţi un hobby comun şi faceţi acest lucru împreună. Unitatea familiei devine tot mai fragilă din cauza lipsei de timp, a experienţei "face to face". De obicei suntem prea ocupaţi, sau mai degrabă facem lucruri numai pentru noi înşine, fără să ne gândim prea mult la celălalt. În trecut, se obişnuia ca familia să facă unele lucruri împreună: treburile din gospodărie, spaţiu comun, activităţi de agrement comune etc. Petrecerea timpului împreună este o alegere înţeleaptă care vă apropie, punând pe primul loc familia, şi apoi cariera fiecăruia.

2. Uitaţi-vă la televizor împreună cu familia şi evitaţi calculatorul, care vă izolează. Vizionând o emisiune împreună se poate discuta pe marginea unei teme, fiecare putându-şi exprima opinia. Un lucru pe care îl faci individual, de fapt, nu este constructiv pentru colectiv.

3. Permiteţi celuilalt să-şi exprime părerea până la capăt când explică ceva. Nu-l întrerupeţi, chiar dacă ceea ce spune nu este conform opiniei dv. sau este inexact. Dacă respectiva persoană nu are prea multă încredere în propriul punct de vedere, faptul că îl întrerupeţi îi slăbeşte mai mult credinţa şi nu mai este dezinvolt cu altă ocazie. Faptul că îţi impui punctul de vedere ar putea avea efecte bune în multe domenii de activitate dar nu într-o relaţie.

4. Abandonaţi ideea de a transforma partenerul într-o persoană diferită. Aceasta nu va funcţiona. Dacă doriţi să se schimbe, trebuie să înţelegeţi că nu puteţi schimba personalitatea cuiva, ci doar comportamentul. Acesta este un proces lent, care se poate întâmpla numai cu progrese treptate. Îşi poate schimba modul în care acţionează, dar trebuie să daţi dovadă de răbdare şi dăruire.

5. Venirea pe lume a unui copil aduce inevitabil multe schimbări în viaţa de cuplu, iar partenerii nu mai petrec tot atât de mult timp împreună. Însă, pentru o relaţie armonioasă, nu trebuie să uite că momentele în doi sunt la fel de importante ca cele acordate copilului.

6. Observaţi starea partenerului şi semnalele nonverbale. Uneori este iritat şi poate confuz. Încercaţi să vă gândiţi la cealaltă persoană şi să înţelegeţi de ce anume are nevoie.

7. Evitaţi să folosiţi generalizări precum "tu mereu..." sau "tu niciodată...". Sunt mai uşor de ascultat declaraţiile care încep cu “Eu” decât cele care încep cu “Tu”, care adesea pot părea critici.

8. Să ne amintim că pentru a face o relaţie să dureze este mai bine să facem lucrurile bine decât să avem dreptate. Nu trebuie să ai tu dreptate tot timpul. În multe cazuri pentru a demonstra cu îndârjire că avem dreptate lăsăm să înflorească o ceartă pentru a demonstra cuiva că a greşit.

9. Fii binevoitor, sincer şi tolerant. Acest lucru nu este simplu, dar este cea mai eficientă strategie dintre toate.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor