5,4 milioane de euro pentru consolidarea şi modernizarea podului peste Dâmboviţa de pe Şos. Mihai Bravu

Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (Epoch Times România)

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat vineri alocarea sumei de 5,4 milioane de euro pentru consolidarea şi modernizarea podului peste Dâmboviţa de pe Şoseaua Mihai Bravu.

În urma lucrărilor de consolidare şi modernizare, podul va fi dedicat doar circulaţiei rutiere, trotuarele urmând să fie desfiinţate. Pietonii vor putea circula pe două pasarele ce vor fi amplasate de-a stânga şi de-a dreapta podului, pe care vor fi trasate şi pistele pentru biciclişti, informează hotnews.ro. Lucrările vor dura, conform primăriei, 12 luni.

Reprezentanţii primăriei au motivat necesitatea investiţiei prin faptul că podul existent a fost construit în 1987, are 26 ani de exploatare, şi nu a avut parte de reparaţii majore până acum.

Municipalitatea mai are în lucru încă un proiect de infrastructură în zona respectivă, pasajul suprateran Mihai Bravu, ce începe din pe bd. Mihai Bravu, în dreptul străzii Vântului (staţia de metrou Mihai Bravu), traversează Splaiul Unirii (Râul Dâmboviţa) şi intersecţia Văcăreşti cu bd. Mihai Bravu, încheindu-se pe Calea Văcăreşti. Pasajul va trece practic peste podul ce urmează să fie consolidat.

Lucrările la pasaj au fost începute în ianuarie 2011 de Romstrade şi ar urma să fie finalizate în 2014 de Astaldi Spa - Astalrom SA., după o întârziere de un an şi jumătate, datorate problemelor pe care primăria le-a avut cu Romstrade, societate intrată în insolvenţă în decembrie anul trecut.