Percheziţii DNA la Primăria Capitalei

Primăria Municipiului Bucureşti
Primăria Municipiului Bucureşti (Sursa-Facebook)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, miercuri, percheziţii la Primăria Capitalei. Conform B1Tv, ar fi vizaţi doi directori, Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei şi Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transport.

Mădălin Dumitru este suspectat că ar fi dat preferenţial contracte pentru diverse lucrări unor firme administrate chiar de el. Vizată ar fi şi soţia lui Dumitru, angajată la Primărie, directorul Dedu precum şi alţi funcţionari.

Procurorii efectuează percheziţii în biroul lui Dumitru, la locuinţa acestuia, precum şi la alte adrese, urmând să ridice mai multe documente care au legătură cu acest caz.

Deşi percheziţiile nu îl vizează direct pe Sorin Oprescu, parte din consilierii în cadrul Consiliului General al Primăriei Capitale îl fac responsabil pe acesta de neregulile de pe fieful său.

Mădalin Dumitru a fost adus în această funcţie de primarul general Sorin Oprescu, şi şi-a început activitatea odată cu începerea mandatului lui Sorin Oprescu, a explicat pentru ziare.com consilierul Sorin Văduva (PDL), citat de ziare.com.

Consilierul a susţinut că Sorin Oprescu este responsabil de numirea şi de acţiunile lui Mădălin Dumitru. "Are întreaga responsabilitate faţă de această numire", a spus Văduva, adăugând că sunt multe alte contracte realizate de Primăria Bucureştiului care pot fi suspectate de nereguli.

"De când a venit domnul Oprescu, toate contractele şi-au dublat valoarea. Au fost plăţi nepotrivite faţă de Nelu Iordache (omul de afaceri care i-ar fi dat mită lui Ovidiu Silaghi n.r.) şi firma lui, plăţi care nu au avut o acoperire în lucrările realizate", a declarat Văduva, care a mai declarat că
în ultima şedinţă a Consiliului General, directorul Mădalin Dumitru ar fi încercat să promoveze proiecte de expropriere de terenuri din Bucureşti care i-ar fi speriat până şi pe consilierii PSD.

Ion Dedu a venit la Primaria Capitalei de asemnea dupa ce Sorin Oprescu a castigat alegerile pentru postul de primar general în 2008.