2014 - Saga bancherilor ghinionişti continuă: Julian, soţia, şi puşca

Julian şi Alita Knott.
Julian şi Alita Knott. (Instagram@Kayleigh)

Te-ai gândi că Marea Finanţă omoară doar publicul, pe noi, clienţii, dar 2014 a arătat că se dovedeşte nocivă şi pentru ei.

De la începutul anului, presa a consemnat o serie de morţi suspecte ale unor angajaţi de top ai Marii Finanţe. Cazurile au atras prin numărul incredibil de mare, cât şi prin circumstanţele propriu zise ale morţii.

Dacă în primele cazuri bancherii mai ghinionişti ”se aruncau” de pe clădiri înalte, se ”împuşcau” cu pistolul de cuie, erau călcaţi de maşină în plină zi, sau se ”spânzurau” prin garaje, ultimele cazuri s-au dovedit a fi asasinate veritabile care îngropau şi familia "subiecţilor".

Marţi, directorul executiv al JP Morgan Julian Knott şi-a împuşcat mortal soţia, Alita, cu o puşcă, înainte să se sinucidă, cel puţin conform autorităţilor locale.

Bancherul în vârstă de 45 de ani, care a lucrat pentru banca de investiţii în Londra până în iulie 2010, şi-a împuşcat de mai multe ori soţia, în vârstă de 47 de ani, înainte să se sinucidă cu aceeaşi armă.

Cuplul s-a cunoscut în Londra, Alita deschizând infirmeria Quaside Tots Playgroup în Southwick, West Sussex, pentru care a muncit până în februarie 2013, când s-a mutat în Statele Unite.

La data morţii, Alita Knott muncea ca agent financiar la Coldwell Banker iar Julian s-a mutat din Londra în Statele Unite în 2010 şi a continuat munca la Centrul de Operaţiuni Globale de Reţea al JP Morgan din Whippany, New Jersey, până la momentul tragediei.

Poliţia din Jefferson, New Jersey, a anunţat duminică că a găsit cadavrele celor doi în reşedinţa în valoarea de 600.000 de dolari a lui Julian.

Comunicatul emis marţi preciza: ”Printr-o investigaţie extensivă efectuată de Departamentul Jefferson de Poliţie, Biroul Procurorului din Ţinutul Morris şi Biroul Examinatorului Medical investigaţia preliminară a dezvăluit că cei doi adulţi au murit din cauza rănilor de împuşcături şi s-a constat că incidentul a fost o crimă/sinucid”.

Investigaţia preliminară a dezvăluit că Julian Knott, în vârstă de 45 de ani, a împuşcat-o pe soţia sa Alita Knott, în vârstă de 47 de ani, de mai mult ori şi apoi şi-a luat viaţa cu aceeaşi armă”.

Cuplul era descris ca având o viaţă foarte fericită. Într-o fotografie din 2012 la plajă cu cei doi, un prieten comun comenta: ”Sunt mereu ca noii căsătoriţi”, a raportat NewJersey.com

Alţi bancheri decedaţi în condiţii controversate

Nouă dintre bancherii decedaţi în condiţii dubioase de la sfârşitul anului 2013 erau angajaţi sau foşti angajaţi ai JP Morgan.

Dacă ţinem cont că numărul total al deceselor înregistrate s-a ridicat la 18, am putea spune că sistemul bancar se confruntă cu o problemă ”mortală”.

O mare parte din cazuri sunt direct legale de băncile implicate - inclusiv JP Morgan - în scandalul ratelor bancare LIBOR, în care băncile de calibru internaţional manipulau ratele creditului interbancar producând pierderi estimate la mai multe trilioane de dolari.

Totuşi, sursele neoficiale care au numărat şi cazurile bancherilor mai puţin proeminenţi, au estimat numărul total al lanţului de decese, care ar fi început în luna decembrie cu analistul financiar Josef Ambrosio, al JP Morgan, la peste 40 de decese.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe