Ziua Internaţională a Tigrului trage un semnal de alarmă pentru această specie

„Ziua Internaţională a Tigrului” – este o sărbătoare anuală menită să atragă atenţia asupra pericolului de dispariţie în care se află această specie din subfamilia felinelor mari.
Tigroaică cu puii ei (mirror.co.uk)
L.M.
30.07.2016

Din 100.000 de tigri care existau în Asia în urmă cu 100 de ani, anul trecut mai erau 3.200, iar anul acesta doar 3.000 de tigri mai supravieţuiesc în sălbăticie, 500 dintre aceştia fiind tigri siberieni. Astfel, 95% din populaţia totală de tigri a dispărut în ultimii 100 de ani.

În contextul defrişărilor tot mai agresive, tigrii au fost aduşi în situaţia de a vâna animale domestice, ceea ce a determinat comunităţile locale să le plătească cu aceeaşi monedă şi să-i vâneze.

Schimbările climatice fac de asemenea ravagii în habitatele tigrilor, un caz notabil fiind eroziunea de coastă în insulele Sundarban din India.

Braconajul joacă un rol masiv

Comerţul ilegal cu tigri - interzis în 1987 – este estimat la 11 miliarde de lire sterline pe an, pe fondul cererii tot mai ridicate de la oamenii de afaceri bogaţi care văd în deţinerea de piei şi oase de tigru un simbol al statutului.

Ghearele, dinţii şi mustăţile sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în medicina tradiţională chineză. Acestea se pot vinde cu 30.000 £.

Ziua Internaţională a Tigrului s-a instituit în 2010, la un summit dedicat tigrilor care a avut loc la Sankt Petersburg. Specialiştii avertizează că, în ritmul în care sunt vânaţi, toţi tigrii aflaţi în libertate vor dispărea în următorii 5 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor