Ziua Internaţională a Copilului, va fi marcată pe 1 iunie, în Chişinău

.
. (Epoch Times România)

De Ziua Internaţională a Copilului, care este marcată pe 1 iunie, în Chişinău se vor desfăşura mai multe manifestaţii, inclusiv, concerte, concursuri, iarmaroace, excursii.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Primăria municipiului Chişinău va organiza pentru 600 de copii orfani, o excursie la Grădina Zoologică unde vor fi organizate diferite jocuri şi distracţii. În scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu", chiar de dimineaţă, va începe un concert cu participarea copiilor şi a cunoscuţilor interpreţi autohtoni.

La spitalul municipal pentru copii Valentin Ignatenco vor fi organizate acţiuni pentru promovarea modului sănătos de viaţă. Micii pacienţi vor avea ocazia să deseneze, împreună cu pictorii, pe pereţii instituţiei. De asemenea, pentru ei va fi organizat un concert, iar în dar vor primi dulciuri.

Centrul Republican pentru Copii şi Tineret "Artico" va organiza, în Parcul Ştefan cel Mare, un concert, competiţii sportive, şi alte distracţii sub genericul "Copiii lui Guguţă în parcul prieteniei". La sărbătoare va fi prezent şi prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, ministrul Educaţiei, Maia Sandu şi reprezentantul UNICEF în Moldova, Alexandra Yuster.

Şi interpreta rusă Jasmin va felicita copii din Moldova, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului şi va interpreta pentru ei mai multe piese.

Ea va susţine un concert în scuarul Teatrului de Operă şi Balet pe data de 2 iunie. În cadrul manifestaţiilor dedicate Zilei Copilului, micuţii vor avea prilejul să se joace cu clovnii, să participe la diferite ateliere de creaţie. Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită anual pe 1 iunie. A fost sărbătorită pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920.

Ziua Internaţională a Copilului - 1 iunie, a intrat în istorie, ca având începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor. ONU a susţinut această iniţiativă şi a proclamat protecţia drepturilor, vieţii şi a sănătăţii copiilor drept una dintre priorităţile sale de activitate.

Declaraţia cu privire la drepturile copilului a fost aprobată pe 20 noiembrie 1959 şi a proclamat drepturi egale pentru copii la educaţie, învăţământ, asigurare socială, dezvoltare fizică şi spirituală indiferent de culo area pielii, naţionalitate, origine socială, situaţie materială sau alte statute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe